Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós halragu bulgurral

Lecsós halragu bulgurral
Lecsós halragu bulgurral
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron a nagy melegben nem szeretek sokáig a tűzhely mellett dunsztolódni, ezért találtam ki ezt a gyors és roppant egyszerű fogást. Magam is meglepődtem, milyen jól harmonizál a hal a lecsóval. Igényesebbek friss hozzávalókkal is elkészíthetik, de mivel az én kétéves lányom rákapott az üveges lecsóra, a biztos siker érdekében ezt választottam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfilét nagyobb kockákra vágjuk, és besózzuk.
  2. A hagymát vékony cikkekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. Hozzátesszük a halkockákat, és magas lángon megpirítjuk minden oldalukat. A hal nagyon hamar megsül, vigyázzunk, nehogy szétessen. Ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  4. Ezután megszórjuk fűszerpaprikával, borssal, végül hozzáöntjük az üveges lecsót. Pár percig együtt forraljuk, épp annyira, hogy a lecsó elveszítse a nedvességet, és besűrűsödjön a leve.
  5. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben főzzük 7 percig, leveskockával ízesítjük, majd további 5 percig lefedve pihentetjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 823
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

emóció

Mióta szakács: 2014.06.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pangasius lecsóval, lecsós hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

492
pangasius 500 g
lecsó 600 g
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
bulgur 200 g
víz 4 dl
leveskocka 1 db