Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós hús ahogy Gombi készíti

Lecsós hús ahogy Gombi készíti
Lecsós hús ahogy Gombi készíti
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig olyan ételeket próbálok készíteni, amit a férjem is szeret. Saját megvallása szerint ő nem válogatós, viszont tapasztalatom alapján nagyon is az. Nem szereti látni az ételben a hagyma darabokat, a paprikát, a paradicsomot. Minden ellen van, ami egészséges. Így jobbnál jobb ételek születnek, mint például ez a lecsós hús. Ha valakinek a gyermeke, netán férje nem enné meg a lecsót, garantálom, hogy ezt a lecsós húst szeretni fogja. Benne van a paprika, a paradicsom íze, és mégsem látni :) varázslat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt ízlés szerinti szeletekre vágjuk. Minél vékonyabb, annál hamarabb megfő. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a teáskanál borsot és a teáskanál pirospaprikát. A hússzeleteket ebbe belemártjuk, majd forró olajon pirosra sütjük mindkét oldalát. Ha kész, kivesszük.
  3. Ezalatt a hagymát, a paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk.
  4. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd sózzuk. Ha ez megvan, jöhetnek rá a paradicsom és paprikakockák. Körülbelül 10 percig pirítjuk tovább. Amikor a paprika és a paradicsom kellően összeesett, visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon fedő alatt főzzük tovább. A szeletek vastagságától függ a főzési idő, kb 1-1,5 óra, de ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni és omlik a hús, akkor már jó.
  5. Tehát ha megfőttek a húsok, kivesszük őket egy tálra, a visszamaradt szaftos hagymás-paprikás-paradicsomos főzőlevünket merülőmixerrel lepürésítjük. Az állaga igazán selymes lesz. Kóstoljuk meg, ha kíván még sót vagy borsot, tegyünk hozzá, ha nem, akkor rakjuk vissza a hússzeleteket. Hagyjuk még pár percig főni, és lehet tálalni.
  6. Tészta és rizs is illik hozzá. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombi

Mióta szakács: 2014.09.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Lecsós hús ahogyan még nem készítetted, lecsós karaj, sertéskaraj pürésített lecsós szószban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilke1
Ilke1 Mon, 2014-09-29 12:23

Nagyon tetszik, holnap kipróbálom, pont ma csináltam lecsót :-)

556
sertés rövidkaraj 1 kg
paradicsom 4 közepes db
paprika 4 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2 dl