Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós nyúlcomb kicsit másként

Lecsós nyúlcomb kicsit másként
Lecsós nyúlcomb kicsit másként
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a nyúlhúst, viszont egy ideje nem jutottam hozzá. Mikor végre szerencsém volt kis városomban felfedezni egy helyet, ahol tudok nyúlhúst vásárolni, eldöntöttem, nem hagyományos módon (sült, rántott, pörkölt) készítem el. Az eredmény ez lett! Egy igazán könnyű vacsora.

hozzávalók / 4 adag

A nyúlcombhoz

A polentához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnát apró kockákra, a rozmaringot és a zsályát finomra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és szardellát is apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, és egyenletes nagyságú csíkokra vágjuk. 
  2. A nyúlcombokat olívaolajon egy lábasban megpirítjuk, hogy a külseje szép piros legyen. Ezután egy római tálba (lehet tepsibe is) tesszük. 
  3. A visszamaradt zsiradékba belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a szalonnát, a hagymát, fokhagymát és szardellát, gyorsan átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát is, és kb. 4-5 perc alatt az egészet nagy lángon jól lepirítjuk. Ezután beletesszük a rozmaringot, a zsályát és babérleveleket is. A végén hozzáöntjük az ecetet és a húslevest, és az egészet gyorsan összeforraljuk.
  4. Az elkészült mártást a nyúlcombok mellé öntjük. Befedjük, sütőbe tesszük, és 160 fokos hőmérsékleten kb. 1–1,5 órát sütjük, amíg a hús megpuhul.
  5. Míg a nyúl megsül, elkészítjük a polentát. A tejet, a vajat és a tejszínt felforraljuk sóval, és folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Mérsékelt lángon, folyamatos keverés mellett forrásig kevergetjük (óvatosan, mert csapkodhat). Miután felforrt, hozzákeverjük a kurkumát, is, ettől szép színe lesz. Borssal és ételízesítővel gazdagítjuk. Még melegen átöntjük egy sima aljú edénybe (pl. egy nagy lapos tányérba vagy egy serpenyőbe), letakarjuk és megvárjuk, míg megpuhul és kihűl. Miután kihűlt, egy vágódeszkára kiborítjuk, és tetszés szerint formára vágjuk.
  6. A megsült nyúlcombokat a mártással és a polentával körítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 128
elküldve: 2
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szöszi konyhája

Mióta szakács: 2013.08.12.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
főzőverseny: lecsó főzőverseny
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós nyúlhús polentával, fűszeres nyúlhús polentával, nyúlpecsenye polentával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1048
nyúlcomb 80 dkg
olívaolaj 1 dl
vaj 5 dkg
mangalica szalonna 6 dkg
rozmaring 2 szál
zsálya 1 csokor
babérlevél 2 db
csontlé 4 dl
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
szardella 8 dkg
piros kaliforniai paprika 4 közepes db
ecet 4 ek
bors 0 ízlés szerint
kukoricadara 100 g
tej 3 dl
főzőtejszín 1 dl
vaj 5 dkg
kurkuma 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
ételízesítő 0 ízlés szerint