Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós paprikás krumpli kolbásszal

Lecsós paprikás krumpli kolbásszal
Lecsós paprikás krumpli kolbásszal
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a paprikás krumpli csak is ilyen. Többféleképpen el lehet készíteni, de nálunk ez a fajta a "menő"!

És akkor még finomabb, ha nyáron bográcsban készítjük el!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk, a krumplit is megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. A paradicsomot és paprikát megmossuk, és karikákra vágjuk.
  2. Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, pirítjuk.
  3. Sót, borsot és pirospaprikát teszünk rá ízlés szerint, jól elkavarjuk, majd beletesszük a paradicsomot és paprikát, átforgatjuk benne.
  4. A kolbászt karikákra vágjuk, majd azt is beletesszük, és végül jön a krumpli.
  5. Jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel, hogy félig ellepje.
  6. Lefedjük, és addig főzzük, puhítjuk, míg a leve el nem fő, és a krumpli nem lesz puha.
  7. Ha szükséges, akkor adunk még hozzá vizet. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 032
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás krumpli lecsósan, lecsós paprikás krumpli, kolbászos lecsós paprikás krumpli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csigabiga0323
csigabiga0323 Thu, 2012-11-29 20:07

Nem rajongok különösebben a paprikás krumpliért, de elkészítettem a receptedet- és magam is meglepődtem, milyen finom lett! :) Köszönöm!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-11-29 20:51

Hat,most lehet finnyasnak fogok tunni,de en sem rajongok a paprikas krumpliert,es mashol nem is eszem meg, de ezt amit en csinalok,azt nagyon szeretem)))

Tarkus
Tarkus Mon, 2012-11-12 12:40

Én elhagynám az egyik szál kolbászt, és füstölt szalonnával indítanék olaj helyett.
Csapott kávéskanál egész kömény mehet a hagymára.
Mást nem változtatnék.

730
burgonya 1 kg
kolbász 40 dkg
tv paprika 3 db
paradicsom 2 db
vöröshagyma 3 közepes fej
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint