Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós pizza házilag

Lecsós pizza házilag
Lecsós pizza házilag
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párommal imádunk otthon pizzát sütni, amit csak találtunk rátettük. De ez a lecsós alapos a best!! :D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, ráöntjük az olajat, a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a sót és annyi vizet, hogy kelt tészta állagú tésztát kapjunk.
  3. Ha jól összeállt, kb. fél órát pihentetjük. Ezután kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
  4. Erre kerül először is a lecsós alap, majd a többi hozzávaló. Ekkor a sajtot még nem tesszük rá, csak amikor már látjuk, hogy a tészta majdnem megsült. Kb. fél óra, de ez sütőtől is függ, inkább párszor nézzünk rá...
  5. Sajtot ha rátettük, hagyjuk szépen megolvadni rajta, és utána már készen is van!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 957
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bőséges pizza házilag, szalámis pizza lecsós alappal, lecsós alapú pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

998
finomliszt 40 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
1 tk
cukor 1 teáskanál
víz 2 dl
lecsó 680 g
olajbogyó 140 g
téliszalámi 15 dkg
csemegekukorica 140 g
sajt 20 dkg