Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval

Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval
Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem ezt az ételt, mert nagyon szeretjük a csirkemájas dolgokat. Régebben kis húsos szalonnát pirítottam a hagyma alá, de ez mostanában elmarad.  Aki szereti bátran próbálja ki, ha kicsit füstölt, nagyon kellemes ízt ad a ragunak.
Önálló ételként (4 főnek elegendő) párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk. Ha nagyobb a társaság (6-8 fő), ugyanezt a mennyiséget elkészítjük, natúr sült húsra halmozzuk, a köret rizs vagy burgonya.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors és egyszerű ebéd vagy vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla a vizet.
  2. A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. A paprikát apró kockákra vágjuk, a hagymát kis csíkokra daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és felkockázzuk.
  4. Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a hagymát és paprikát, majd addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz. Kissé megsózzuk.
  5. A májat nagyobb darabokra vágjuk, (kb. 4x4 cm-es darabokra; ne legyen apró, mert szétesik) a hagymás paprikára halmozzuk, rátesszük a paradicsomot.
  6. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk. Megszórjuk rozmaringgal, kakukkfűvel, és borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt kb. 5-7 percig pároljuk.
  7. Óvatosan megforgatjuk, hogy a máj ne törjön, hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott petrezselymet, és további 5-10 percig (attól függ, ki mennyi szafttal szereti) fedő nélkül pároljuk.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 17 028
elküldve: 6
receptkönyvben: 479
elkészítve: 37/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós csirkemáj, paradicsomos csirkemáj zöldborsóval

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nacuska
Nacuska Mon, 2012-05-21 19:19

Elkészítettem, és nagyon nagyon finom lett!!!!
köszi!

exter
exter Sun, 2011-10-30 14:13

Szia! Ez volt életem elsö csirkemájas étele, és nagyon finom lett! :)

bibinka
bibinka Sun, 2011-08-28 11:34

Éppen ma reggel gondolkodtam azon, hogyan lehetne kicsit másképp elkészíteni a csirkemájat. Így nagyon megörültem ennek a receptnek!

Köszönöm Ági78!

283
csirkemáj 50 dkg
zöldborsó 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 2 db
paradicsom 4 db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek