Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós sertéspörkölt

Lecsós sertéspörkölt
Lecsós sertéspörkölt
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lecsó, lecsó  minden mennyiségben és formában !

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss kenyérrel az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk. A paprikákat hosszában félbe, a paradicsomot kockára, az egyik hagymát karikára, a másikat pedig apró kockára vágjuk.
  2. A zsíron megdinszteljük a hagymát egy akkora lábasban, amibe majd minden cucc belefér.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük pici vízzel, és beletesszük a húst. Megsózzuk.
  4. Amikor már majdnem puha a hús, és a víz is elfő róla, rátesszük a paprikát, paradicsomot és a karikára vágott hagymát, és az egészet összefőzzük addig, amíg a paprika és a hagyma  megpuhul. Ne főzzük szét. Végén borsozzuk, és ha kell még, utána sózzuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 072
elküldve: 3
receptkönyvben: 153
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt lecsóval, sertéspörkölt paradicsommal és paprikával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2011-12-23 19:02

Nem öntjük fel vízzel a pirospaprikás hagymás pörkölt alapot,hanem PÖRKÖLJÜK...mint ahogy azt a neve is mutatja az ételnek.Mikor a hús megpörkölődött akkor adunk hozzá apránként kevés vizet.Ha nem pörkölöd meg akkor főtt lecsós húst készítesz.

ryan
ryan Sun, 2015-01-25 15:17

Tarackos, Tarackos olvasd el a "3." pontot többször egymás után, hátha megérted! :)
Üdv. ryan

laraed
Edit / laraed Fri, 2015-01-30 13:16

Én úgy tanultam , hogy amikor a pirospaprikát beletesszük ,akkor egy kis vízzel felöntjük, hogy a paprika nehogy megégjen mert akkor keserű lesz . De Tarackos Te úgy csináld ahogy akarod !

506
sertéscomb 1 kg
paprika 1 kg
paradicsom 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 10 dkg