Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós tarhonya sült oldalassal

Lecsós tarhonya sült oldalassal
Lecsós tarhonya sült oldalassal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magamnak egy darab csirkemellett sütök rá, és ehetem én is.

Így cukrosoknak is jó.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast darabokra vágjuk, és serpenyőben 1 dl vízzel, sóval, ételízesítővel, fokhagymával, a mustárral előbb fedő alatt főzzük, majd a fedőt levéve, pirosra sütjük, és kiszedjük a fent maradt zsírjából.
  2. A zsírban a hagymával, paprikával, majd a paradicsommal lecsót készítünk.
  3. Kicsit megszórjuk pirospaprikával, ha kész.
  4. Visszarakjuk bele a sült oldalast, még vagy 3-4 percig együtt átpirítjuk.
  5. Egy edényben tarhonyát pirítunk, felöntjük vízzel (2 dl tarhonya és kb. ugyanannyi víz), amikor már kicsit pirult, fgiyelni kell, és a vizet pótolni, ha még kemény. Lassú tűzön kell párolni.
  6. Teszünk bele sót, pici borsot, és ha kész, a lecsós hússal tálaljuk. Savanyú megy hozzá.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 855
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós szelet, tarhonyás husi, sült oldalas lecsóval és tarhonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

738
sertésoldalas 1 kg
zöldpaprika 4 db
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 3 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
mustár 3 kk
tarhonya 20 dkg
víz 3 dl