Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós tarja tejfölös makarónival (Lecsós szelet 2.)

Lecsós tarja tejfölös makarónival (Lecsós szelet 2.)
Lecsós tarja tejfölös makarónival (Lecsós szelet 2.)
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hete már, hogy megtaláltam ezt a receptet a Donnan, de csak most készítettem el.
Elmondhatatlanul finom. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk.
  2. 150-160 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük.
  3. Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk).
  4. A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, magasabb hőfokon (180-200 fok) készre sütjük.
  5. Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makarónitésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel. Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt.
  6. A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 40 248
elküldve: 11
receptkönyvben: 591
elkészítve: 28/38
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva

Mióta szakács: 2009.09.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós szelet, szaftos lecsós hús

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsani mami
Zsani mami Sun, 2014-05-18 16:30

Vendégeket vártam - tarját vettem - uncsi pácolt hús & petrezselymes krumpli párosításnak indult.
Szerencsére elfelejtettem bepácolni a húst + reggel felébredvén elkezdett motoszkálni a kisördög, vajon tarjából tényleg nem lehet semmi fantáziadúsabbat?
Rátaláltam erre a receptre + a lelkes hozzászólásokra, volt is itthon minden, így hozzáfogtam.
Tepsiben a leírt módon sütöttem meg a hússzeleteket fóliázatlanul, alsó-felső lángon, 60 percig az előírt hőfokon (jó, hogy szóltatok, ne ijedjek meg, lesz leve még ekkor) -> a húsokat megfordítottam -> a picit csípős lecsóval nyakon öntöttem, és további 20 percig sütöttem a hőfokot 200 fokra emelve, ezalatt a lecsós mártás a hús szaftjával keveredve kellemesen besűrűsödött.
Ezután a hússzeleteket átszedtem 2 szép lapos jénaiba (amik elférnek egymás mellett a sütőben), elrendeztem rajtuk és köztük a lecsós szószt. Rászedtem a tejfölös tésztát (én 40 dkg 8 tojásos széles metéltet használtam, nagylyukú reszelőn reszeltem bele parenyica sajtot is kb. 5-6 dkg-ot, ezt jól beleforgattam előtte a tejfölös tésztába). A szépen elsimított tésztát befedtem trappista és gouda sajt szeletekkel. 200 fokon addig sütöttem tovább, amíg a sajt szépen rá nem olvadt a tetejére.
Nagyon, NAGYON finom lett!!! :) Cseppet sem unalmas, harmonikus ízek :)
Köszönöm szépen a receptet, biztos, hogy még jó párszor el fogom készíteni.

mirjam7773
mirjam7773 Mon, 2013-08-19 05:55

ez recept fantasztikus!!!a parom (akirol tudni kell, h finyas!),lehidalt mar az elso falatoknal, annyira izlett neki! :D
bar tartottam tolle, milyen izvilagu lesz keszen, minden egybe kompletten, de a felelem elmult,miutan az elso adag az asztalra kerult!!!! koszonom!!!

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Wed, 2012-04-11 18:50

Sziasztok!
Most álltunk fel az asztaltól. A jól lakottságtól nagy erőfeszítést kellett kifejtenem, hogy a gépig elguruljak és köszönetemet fejezzem ki a recept átadójának! A kajcsi fergeteges! Egyszerű , gyors és utolérhetetlenül finom! Nagyon köszönöm a kis családom nevében is! További sok sikert és fogyózzon aki akar! Én majd csak holnaptól! :)))))
Marika.

llujzi
llujzi Tue, 2012-01-10 21:46

Szia,

egyik kedvenc receptünk! Nagyon fincsi és gyorsan elfogy! Én meg a lecsót megspékelem gombával és esetleg cukkinivel. Kislányom is nagyon szereti, holott a tejfölös étel szóba sem jöhet nála :-)
Köszi a receptet!

Üdv:
Ildi

valeryen
Bogca / valeryen Wed, 2011-10-26 11:54

Kedves Éva!
Nagyon finom lett az egész, bár megvariáltam, és a sajtos makarónit egyszerűen tarhonyával helyettesítettem. Az egész család tetszését elnyerte, ami azért is meglepő, mert a férjem inkább húspárti, én pedig inkább zöldség.
Amikor a húsnak letelt a fél órája a sütőben (tető alatt volt, jénaiban), annyi levet eresztett, hogy szinte úszott benne, de szerencsére nem adtam fel, hanem továbbhaladtam a recept szerint. Kicsit meglepődtem, de a lecsó tényleg elkészült fél óra alatt, így aztán pikk-pakk ráöntöttem a lére, és nem is kevertem rajta. A végeredményről készült fotót sajnos nem tudom csatolni, de mindenkinek melegen ajánlom ezt az ételt, mert nagyon fini lett!
Köszi!
Val

belugasan
belugasan Wed, 2011-05-04 12:42

Szia ! Olyan jó lenne ha azt is ki írnátok hogy ezek az adagok mennyi adagra vannak kitallálva, mert nálam mindíg az a baj hogy finom de kevés.köszi

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-05-04 13:50

Ott van a hozzávalók fölött nagybetűkkel, hogy 4 főre van...

dincuska
dincuska Fri, 2011-04-15 09:22

Köszönöm a receptet! Nagyon finom volt, ízlett a kicsinek, a nagynak is, és ami még fontos: pofonegyszerű elkészíteni. :)

Spitzeva
Éva / Spitzeva Fri, 2011-04-15 19:11

Örülök,hogy ízlett aprajának, nagyjának! :-))) És valóban! Pofon egyszerű!

ferobicc
ferobicc Fri, 2011-01-14 10:59

mindenképpen le kellene fednem(fóliáznom) a husit ugye????

mirza
mirza Mon, 2010-05-24 18:40

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt! Ahogyan elkészíteni és elpusztítani is... :D
Köszönjük a jó ötletet, Éva!
Szeretettel: Mirza

Spitzeva
Éva / Spitzeva Tue, 2010-05-25 08:23

Kedves Mirza!

Nagyon örülök,hogy elnyerte az ízlelőbimbóitok tetszését ez a finomság!
Szép napot! É.

sMeli
sMeli / sMeli Thu, 2010-05-20 00:48

Kedves Éva!

Nekem annyi lenne csak a kérdésem, hogy a receptedet lehet-e karajjal készíteni? csak mert én nem vagyok túlzottan oda a tarjáért!

Köszönettel:
sMeli

Spitzeva
Éva / Spitzeva Thu, 2010-05-20 08:05

Szia Melinda!

Szerintem bármilyen hússal elkészíthető, akár szárnyas húsokkal is.
Szép napot!
É.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-04-24 11:09

Nagy bajt nem, de ha rákattintasz, akkor ezen keresztül könnyen bejutnak a levelezörendszerekbe. Tulajdonképpen itt is ezért vannak. Amikor írnak egy ilyen kommentet, a No Salty küld egy értesítöt az e-mail címedre, amire rákattintasz és már meg is vagy...
De ne aggódj, azért gondot nálad nem okoz.
Nekem sem volt késöbb ebböl problémám.
Puszi!

soroskovacs
soroskovacs Fri, 2010-04-23 10:36

Kedves Éva!Kicsit fenntartással ugyan,de tegnap elkészítettem.Nem tudtam elképzelni,hogy fog passzolni a tarja a tésztával,és ráadásul a férjem nem rajong a tésztafélékért.Hát.....isteni lett!!Tényleg elmondhatatlanul finom,és az igazi elismerés,amikor azt mondta a párom:Anya,ez nagyon fincsi lett!Köszi a receptet!!K.Anikó

Spitzeva
Éva / Spitzeva Sat, 2010-04-24 07:18

Kedves Anikó!

Nagyon örülök,hogy elnyerte a recept a tetszéseteket! Nagyon egyszerű, és tényleg finom, pedig valóban furán hangzik a tészta és a hús együtt!
Kellemes hétvégét! É.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-04-24 08:00

Szia Bogi!
Ezek spam-ek. Nem tudunk velük mit kezdeni, mert automatán jönnek. Fontos! Ne kattints rájuk! Petráék már dolgoznak rajta. Amikor hozzászólást írsz, és alul ösze kell adni számokat, majd beírni a végeredményt, na az a spam szürö és már a második kiadás, mert az elsöt kikerülték. Most ezt is. Türelem.
Sok puszi!
Eszter

1341
sertéstarja 1 kg
lecsó 550 g
tejföl 330 g
makaróni 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
edami sajt 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek