Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós tollhegy csirkehússal

Lecsós tollhegy csirkehússal
Lecsós tollhegy csirkehússal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a lecsót összekevertem a tésztával, amit nem főztem meg teljesen, csak "al dente", hogy amikor összekeverem a lecsóval, a szaftját még fel tudja venni, amitől a tészta finomabb, ízletesebb lesz. Mivel hús is került bele még laktatóbb lett, mint egy sima lecsó.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós forró vízben kifőzzük, ha kész leszűrjük.
  2. A hagymát kockára vágjuk, és a zsíron megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felaprított bacont. Pár percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a karikára vágott paprikát és a felkockázott csirkemellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 10 percig fedő alatt főzzük.
  5. A lecsóhoz hozzáadjuk a chilit, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, és a feldarabolt paradicsommal készre főzzük. Végül elkeverjük a tésztával, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 668
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lecsós tészta, csirkés paprikás penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
penne 50 dkg
csirkemell filé 50 dkg
paprika 1 kg
paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
bacon 20 dkg
libazsír 2 ek
chili 1 db
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint