Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta

Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta
Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss és finom zöldborsót, zöldpaprikát és paradicsomot szerettem volna egy laktató, és finom egytálételben tálalni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha nagy pórénk van, mert bolti, v. piaci, elég az egy darab, a zöld részéből is vágjunk fel bele egy keveset, vékonyan felkarikázva, a világos zöld részéből.

Nekem azért van kettő írva, mert a saját kertünkben ültettünk, és az nem nőtt akkorára, mint a bolti, ezért használtam fel kettő darabot.

Finom nyári zöldséglevest kínáljuk előtte, vagy gyümölcslevest.

Kínáljunk mellé kovászos uborkát.

Tálaláskor a krémfehérsajt kockákkal megszórva kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában kissé sós vízbe feltesszük főni fedő alatt, ha kész, kikapcsoljuk (30 perc, 150 -160 fokon).
  2. A pórét felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, magos levét kinyomjuk, csak a húsát kockázzuk fel, petrezselymet finomra vágjuk.
  3. Olajon a pórét, a fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a zöldborsót, a paprikát, paradicsomot, sót és borsot, a petrezselyemzöld felét és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük. Amikor majdnem kész, kóstoljuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, a maradék petrezselymet, ha szükséges sózzuk és borsozzuk, ha megfőtt minden benne, kész, kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
  4. Feltesszük a vizet forrni a tésztának.
  5. A burgonyát kiszedjük a vízből, megpucoljuk, felkockázzuk, és elkeverjük a lecsós zöldborsós alappal, aminek kicsit alágyújtunk, kb 10 percig főzzük, hogy összefőhessen, ha kell fűszerezzük.
  6. Ha a tészta vize forr sót teszünk bele, a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és belekeverjük a burgonyás, lecsós alapba óvatosan.
  7. Forrón tálaljuk a lecsós, zöldborsós, burgonyás tésztát.
     
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 900
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós burgonyás tészta zöldborsóval, krumplis tészta lecsóval és zöldborsóval, borsós-lecsós krumplis tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

641
napraforgó olaj 2 ek
póréhagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zöldpaprika 8 db
paradicsom 4 közepes db
zöldborsó 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tészta 50 dkg
burgonya 11 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál