Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsóval töltött sárga kelt tészta

Lecsóval töltött sárga kelt tészta
Lecsóval töltött sárga kelt tészta
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfogyott a kenyerem, és már megint a mentőmellény, a kelt tészta irányába mentem. Színét variáltam a kurkumával, gyönyörű sárga lett, és a tölteléke, az a "nézzünk szét a spájzban és fagyóban" című előadás volt, és ezeket találtam, ezeket főztem össze, és találtam úgy, hogy tölteléknek elfogadható legyen ebbe a kelt tésztába. Végül is, még március vége fele vagyunk, az idő hűvös, jöhet a kelt tészta. A családom szerint finom lett.:-) Nyáron biztosan nagyon finom lehet, házi, friss paradicsomból és paprikából készült lecsóból:-))
Mind elfogyott, ebédre zöldborsó-karfiolleves grízgaluskával után, vacsira és reggelire tejjel, és a barátnőmnek is vittünk kóstolót, aki most már kérte a receptjét, :-) - a gyerekeinek nagyon tetszett ez a kelt tészta változatom is:-).

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Zöldségleves, mint előétel, és tej, ha vacsora vagy reggeli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kis lábasba öntjük a lecsót, beletesszók a sót, a cukrot, a fűszereket, főzzük kb. 10-12 percig.
  2. Majd beletesszük a felkarikázott virslit és a felkockázott felvágottat, azzal is főzzük 8-10 percet, és kész.
  3. Nagy tálba beleöntjük a lisztet, bal oldalába mélyedést teszünk, bele a tojások kerülnek, mellé a só, megint mellé a cukor, a kurkuma és az olaj.
  4. Bögrében a lisztet, a langyos tejet és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
  5. Amint az élesztő felfutott, beleöntjük a dagasztó tálba, elkezdjük összedolgozni, és ami hiányzik belőle, tej vagy liszt, pótoljuk, és jó alaposan kidolgozzuk simára, hólyagosra. Liszttel leszórva, 20 percet pihentetjük langyos helyen.
  6. A tölteléket ellenőrizzük, hogy ki legyen hűlve, mire odaérünk a töltéshez.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A deszkát lisztezzük, kirakjuk rá a tésztát, átdolgozzuk, 10 percig pihen, majd kétfele vesszük, átdolgozzuk, úgy is pihen 10 percet.
  9. Az első tésztát kinyújtjuk, de nem vékonyra, és a téglalap alakúra nyújtott tészta hosszabbik oldalára a töltelék felét tesszük, feltekerjük, mint a bejglit, és a már olajjal kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de csak egy nagy C alakba formázzuk.
  10. Feltekeréskor a tésztát szépen ráhúzzuk a töltelékre, és ha az már nem látszik, két oldalt is behajtjuk a tésztát, és úgy folytatjuk tovább a feltekerést.
  11. Így tesszük bele a tepsibe, majd a következő tésztát is ugyanígy készítjük el.
  12. Az első tésztát ekkor lekenjük olajjal, és betesszük az előmelegyített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt kisütjük. Figyeljük, hogy szép aranybarna legyen, és ott is még majdnem duplájára dagad. Kivesszüka tésztát, és megy a sütőbe a másik tepsi, ugyanilyen C alakú kelt tészta.
  13. Kivétel után, mindkettőt picit vízzel lekenjük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük, és tálalhatjuk.


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 415
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Kurkumás kelt tészta lecsós töltelékkel, lecsós-kurkumás kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1568
finomliszt 100 dkg
tojás 3 db
2.5 teáskanál
cukor 2 teáskanál
kurkuma 4 kávéskanál
napraforgó olaj 2 dl
tej 2 dl
friss élesztő 50 g
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
lecsó 680 g
1 kk
virsli 350 dkg
cukor 1 teáskanál
felvágott 20 dkg
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 tk
rozmaring 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek