Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legegyszerűbb almás-meggyes rétes

Legegyszerűbb almás-meggyes rétes
Legegyszerűbb almás-meggyes rétes
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom őszintén, hogy már kismilliószor készítettem, de soha nem sikerült.

Lehet én voltam túl béna hozzá, sőt biztos is, de most végre sikerültek. :) És finom is lett. :)

Azért nem írtam konkrét mennyiségeket az anyagokból, mert mindenki magának tudja, hogy szereti.

Mi az almást kicsit édesebben, de a meggyest már kicsit savanykásabban szeretjük.

Remélem, hogy ízleni fog másoknak is. Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimagvazzuk a meggyet, az almát megpuculjuk, reszeljük, majd cukorral és fahéjjal megszórva, állni hagyjuk egy kevés ideig.
  2. Egy megnedvesített konyharuhát terítünk a nyújtótáblára. Óvatosan rárakjuk az első réteslapot, amit jól lekenünk olajjal.
  3. Ráhelyezzük a második réteslapot is, amit szintén jól leolajozunk, majd a harmadik lappal is így teszünk (én 3 lapot szoktam egymásra rakni).
  4. Kb 6 cm  vastagon leszórjuk a réteslapot zsemlemorzsával, és erre helyezzük rá a tölteléket, amit lecsepegtetünk egy picit.
  5. A konyharuha segítségével óvatosan kezdjük feltekerni a rétesünket.
  6. Amikor kb. a felénél vagyunk, a két szélét hajtsuk be egy picit, hogy ne folyjon majd ki a töltelék.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a réteseket, majd a tetejüket jól kenjük le olajjal.
  8. Előmelegített sütőben süssük meg szép aranybarnára.
  9. Ha kisült, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük, és porcukorral szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 280
elküldve: 4
receptkönyvben: 161
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szarvasné Marcsi

Mióta szakács: 2011.05.23.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rétes, meggyes rétes, réteslapból készült gyors rétes

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csutkamano
csutkamano Tue, 2015-01-06 06:12

A recept címe felkeltette az érdeklődésemet, mert óévről a mélyhűtőben van egy csomag réteslap, ezért elolvastam, hogy Te hogyan készíted.

A feltett képről úgy tűnik, hogy 2 fajta (egyik almás, másik meggyes) rétest sütöttél, és nem egy vegyes "almás-meggyes" töltelékest.

A hozzávalóknál egy evőkanál zsemlemorzsát írsz, az elkészítésnél pedig 6 cm (?) vastagon ajánlod megszórni a réteslapot. A fantáziám nem ismer határokat, de nekem 1 evőkanál mennyiségből még 1 mm sem jönne össze, nemhogy 6 cm.

Ha csak 3 lappal készíted az almás és meggyes rétest, mit csinálsz a megmaradt 2 réteslappal?

Biztosan finom lett az általad elkészített "almás-meggyes" rétes, de vagy a hozzávalók felsorolása, vagy az elkészítés leírása hibás.

belubi
belubi Wed, 2012-07-04 21:57

Hiába,... bár meddig is nézkedem ezeket a réteseket, nekem valahogy nem tetszenek. Ugyebár az üzleti rétestészta meg sem közeliti a házilag készitettet. Száraz, potyogós, izetlen semmi. Mindha sütőpapirba csavarnám a tölteléket, épp olyan. A házilag nyujtott rétestészta jócskán tudományt és gyakorlatot igényel, de szerintem az aztán "rétes". Próbáljátok ki, vannak jó receptek, ha először nemsikerül, majdcsak sikerülni fog. Megéri. Próba szerencse.Sok sikert.

163
réteslap 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
alma 2 nagy db
meggy 35 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 1 ek