Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legegyszerűbb almás pite

A legegyszerűbb almás pite
A legegyszerűbb almás pite
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugye ismerős a pillanat, amikor ez embernek semmi kedve órákig sütögetni, de úgy kíván valami finom desszertet? Na, ezt pont erre találták ki. Három hozzávaló, egy csipet fűszer, és 15 perc alatt megsül, na meg isteni finom. Fahéj helyett mehet rá kínai ötfűszer is, és bevallom, én még kevés sós karamellás szósszal is meglocsoltam... Egy dolog azonban nagyon fontos: langyosan az igazi, ne hagyjuk kihűlni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk és a magházát kiszedjük, majd félbevágjuk őket. Ezután pedig vékonyan felszeleteljük.
  2. A konyhakész leveles tésztát 10 centi széles csíkokra vágjuk, és a szélétől 1-1 centi távolságra megkenjük baracklekvárral.
  3. A lekvárral lekent részre egy sorban elrendezzük az almaszeleteket, és megszórjuk kevés (vagy jó sok) fahéjjal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, addig, amíg a széle szép barna nem lesz.
  5. Szerintem sós karamellás szósszal megspékelve, langyosan a legjobb. De maradhatunk a klasszikus porcukros szórásnál is, vagy csak simán önmagában is kiváló.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1 392
össznézettség: 106 947
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 117
elkészítve: 84/84
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás leveles, barackos almás pite

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liddy
liddy Sun, 2015-10-04 20:13

Én is elkészítettem, muffin fűszerkeverékkel szórtam meg (fahéj, szegfűszeg..stb.) és tejszínhabot vertem fel mellé, azt tettük a tetejére. Isteni finom lett.

kokotuz
Kokó / kokotuz Wed, 2015-09-30 09:45

A pennyben olyan tésztát kapsz ami már 6 db téglalapra van vágva és a méret OK-s.
Én almás sütemény fűszer keverékkel szórtam meg a tetejét, nagyon "brutál" lett!!!
Köszi a receptet!

origha
origha Tue, 2015-03-03 14:07

Nagyon ízlett a süti az egész családnak. Villámgyorsan elkészíthető, én szórtam diót is a tetejére és nagyon gyorsan elfogyott. Köszönjük a receptet!

Blasius
Vadhagyma / Blasius Fri, 2014-10-31 21:50

Sziasztok! A képet elnézve mintha ki lenne nyújtva és perem csinálva neki. Egyszerűen félek hogy kifolyik a töltelék. Hmmm???

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2015-11-23 14:05

Szia Blasius, nem tudom, emlékszel -e a receptre ennyi idő után, de ha tartasz tőle, hogy a sütődet kell miatta súrolnod, ajánlom a variációt, amit ma készítettem: mivel nem találtam Magyarországon megszokott, szögletes leveles tésztát félkészen, köralakút választottam (ráadásul pite tészta volt... de az is jól áll neki) és a hagyományos piteformában sütöttem ki. Így esélye sem volt szétfolyni. (És remek lett.)

Évikém
Évikém / Évikém Sun, 2014-11-02 08:27

Kedves Blasius! Ha kivágtad a téglalapokat, a lapocskák szélétől 1 cm-re egy kicsit késsel végighúzod körbe, de nem vágod el. Így kívül megduzzad, a belseje lapos marad az almákkal. Az én francia szakácskönyvemben így van írva. Évi

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2014-11-01 09:28

Bocs, hogy belekotyogok! Ez nem mélyhűtött leveles tészta, hanem az a félkész fajta, amit 25-30 dkg-os méretben, sütőpapírral feltekerve árulnak, a tejes pult környékén szokott lenne, hosszúkás cső formában. Nem kell vele semmi mást csinálni, csak kitekerni (szükség szerint darabolni) és már mehet is. Továbbnyújtani nem is szabad, de épp kellőképp vékony és réteges.
A szélét illetően: szerintem sütés közben meg fog annyira dagadni, hogy nem engedi kifolyni a tölteléket, de tényleg nem szabad megkenni az élét, mert nem válik el levelekre. Ha szabadon hagyod, alaposan felpuffad és ilyen lesz. Ez a tészta a félkész-étel birodalom királya, finom és végtelen a variációk sora.

jns.melinda
jns.melinda Sat, 2014-09-27 18:59

Ez alapján, de végeredményben egy majdnem tök más sütit csináltam. Ribizlilekvárral összekevertem 1 evőkanál áfonyalikőrt és azzal kentem meg. 3 felé vágtam a tésztát és egy nektarinos lett, egy almás egy pedig körtés. Plusz kristálycukrot is szórtam rá, mert minden savanykás volt rajta. Köszi az ötletet, legközelebb az eredetit is elkészítem.

381
leveles tészta 1 csomag
alma 3 közepes db
sárgabaracklekvár 4 ek
fahéj 0 ízlés szerint