Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legegyszerűbb háromsajtos sajtkrémleves

Legegyszerűbb háromsajtos sajtkrémleves
Legegyszerűbb háromsajtos sajtkrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt, a NoSaltyn böngésztem sajtkrémleves recepteket, de vagy nem volt itthon hozzá alapanyagom, vagy "bonyolult" volt, így ezt a saját, egyszerű változatát készítettem el.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A trappistát és a füstölt sajtot lereszeljük.
  2. A lereszelt sajtokat, a tejszínt és a tömlős sajtot közepes lángon felolvasztjuk. Ha leégni látszik, teáskanálnyi olajat hozzáadunk.
  3. Ha masszává olvadt, és nincs már benne csomó, keményebb darab, akkor hozzámorzsoljuk a leveskockát, majd hozzáadjuk a vizet.
  4. Közepes lángon forraljuk 10-15 percig, hozzáadva a szerecsendiót és a borsot. Só NEM kell bele, anélkül is elég sós lesz a sok sajt miatt.
  5. Levesgyönggyel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 455
elküldve: 5
receptkönyvben: 80
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Diuska

Mióta szakács: 2014.10.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

füstölsajtos sajtkrémleves, sajtkrém leves, soksajtos krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

631
tömlős krémsajt 120 g
füstölt sajt 120 g
trappista sajt 150 g
főzőtejszín 100 ml
víz 7 dl
szerecsendió 1 teáskanál
leveskocka 1.5 db
bors 1 teáskanál
levesgyöngy 100 g