Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legegyszerűbb répatorta

Legegyszerűbb répatorta
Legegyszerűbb répatorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A répatorta egy sima kevert sütemény, ami a répától szaftos, a mandulától különleges, a fahéjtól pedig illatos lesz. Tényleg érdemes kipróbálni, borzasztóan egyszerű, egész évben süthetjük, hiszen a répa sosem drága, mindig kapni, és persze az egész önmagában fantasztikusan finom, laktató, szemet gyönyörködtető.

Nosalty tipp:
A kész süteményt variálhatjuk a krémmel. Készíthetünk belőle akár többemeletes tortát, és díszíthetjük. (Mint jelen esetben.)
Ha nincs kedvünk precízen kívül-belül, oda-vissza kenegetni, nemes egyszerűséggel halmozzuk a krémet a tetejére, mint az amerikai háziasszonyok, és kenjük el rusztikusan. 
Illetve pucéran is működik a süti. Annyira szaftos és omlós önmagában is, hogy elég akár, ha megszórjuk porcukorral, vagy kínálunk mellé egy kis baracklekvárt.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Mascarponekrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat.
  3. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, citromhéjat, fahéjat.
  4. Majd a reszelt répát és a mandulát is belekeverjük.
  5. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe.
  6. 170°C fokon, légkeveréssel egy óra alatt megsül, amit tűpróbával ellenőrizzünk.
  7. A kisült a tortát hagyjuk kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle, amikor már megszilárdult.

Mascarponekrém

  1. Amikor teljesen kihűlt, akkor a krém hozzávalóit egy tálban kihabosítjuk.
  2. A tortát vízszintesen félbevágjuk, illetve a tetejét is kiegyenesítjük, ha egyenetlenül nőtt volna meg sültes közben.
  3. A két tésztaréteg közé gazdagon tetszünk a krémből (kb. a felét). Majd a maradékot a tetejére halmozzuk és elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson, nem kell tökéletesnek lennie, ez torta úgy is szép, ha rusztikus.
  4. Találáskor megszórjuk a tetejét pirított mandulával, és a közepére tehetünk friss gyümölcsöket is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 449
össznézettség: 7 051
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1130 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répás torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

830
tojás 4 db
cukor 180 g
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 220 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 1 csomag
fahéj 2 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
1 kávéskanál
sárgarépa 2 közepes db
mandulapehely 100 g
mascarpone 400 g
porcukor 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
habtejszín 3 dl
mandulapehely 4 ek
eper 80 g