Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legegyszerűbb túrófánk

A legegyszerűbb túrófánk
A legegyszerűbb túrófánk
12 perc / előkészület: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta készítem ezt a receptet.
Én egy "kicsit" egyszerűsítettem, kihagytam belőle a zsemlemorzsát és a "bepanírozást".
Szerintem Ő az igazi túrófánk! (A kerek-pereces egy nagy csalódás, miután ezt megkóstolja az ember.)
Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót a cukorral, a csipet sóval és a tojássárgájával eldolgozzuk.
  2. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
  3. Ezután hozzáadagoljuk a lisztet (1 kanál = 3 dkg liszt), ezt is óvatosan összekeverjük (nem kell megijedni, hogy laza a tészta, mert így lesz könnyű és puha, mikor kisül).
  4. Forró olajba kanállal "szaggatjuk" bele a fánkocskákat (a kanalat előtte megmártom az olajba, így könnyebben lejön róla a tészta). Vigyázzunk, legyen elegendő hely a serpenyőben, mert megdagadnak sütéskor! Nos, ez a forró olaj annyit takar, hogy közepes lángon (ne égjen meg benne a fánk, mert akkor a közepe nyers marad, de ne is szívja fel magát olajjal).
  5. Amikor megsül a fánk alja, villával alányúlunk, és biztos mozdulattal megfordítjuk a másik oldalára.
  6. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 74 401
elküldve: 24
receptkönyvben: 698
elkészítve: 28/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Chrissyke

Mióta szakács: 2011.08.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk fahéjas porcukorral hintve, egyszerű olajban sült túrófánk

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsolesz751
zsolesz751 Wed, 2015-08-19 17:17

Jó receptnek tűnik ki is próbálom hétvégén. :) Hány db lesz ebből?

Chrissyke
Chrissyke / Chrissyke Mon, 2015-08-31 14:01

Kedves zsolesz751!
Bocsánat, hogy késve válaszolok, de nem tudtam belépni az oldalra... :P
Ebből az mennyiségből épp hogy csak kedvet kaptok a túrófánk-fogyasztáshoz. :D Én kanálnyi adagokat szoktam kiszaggatni, kb. 15-18 db lesz ebből.
Ezt a mennyiséget lehet duplázni, triplázni, vagy a család hasának a mértékéhez igazítani.

zsolesz751
zsolesz751 Mon, 2015-08-31 14:12

Köszönöm a válaszodat közben elkészítettem én teáskanállal szaggattam de következőleg lehet inkább egy picit nagyobb kanalat választok. Viszont a cukrot hiányoltam belőle kicsit édesebb szájúak vagyunk nem tudom több cukorral is lehet ugyanilyen jó? Esetleg kéne valamit módosítani rajta? Amúgy a recept tökéletes még én mint amatőr kontár is könnyedén megcsináltam. :) Ja igen alapból dupláztam fél kiló túróból csináltam. :)

sarai eva
sarai eva Sat, 2015-01-31 20:52

Szia!
Ma karfiol levest készítettem és utána megsütöttem a fánkot.
Nagyon finom lett, próba képen csak a leírt mennyiséget csináltam, de legközelebb dupla adaggal indulok neki.

Köszönöm, hogy feltetted az oldalra. Üdvözöllek: Éva

dorahrk
dorahrk Wed, 2012-10-24 04:45

Ha en tudtam volna hogy ez ilyen egyszeru es finom....nagyon koszonom a receptet!! Elmentettem es en is dupla turoval csinaltam ...elfogyott!!

sonce85
Sonce / sonce85 Thu, 2012-09-13 14:04

Ez tényleg nagyon finom :-) én is egyből fél kg túróval kezdtem,és nem bántam meg!!!

Köszi,hogy megosztottad velünk!!

kisvirág
kisvirág Thu, 2012-03-01 20:01

Köszönöm a finom receptet, tényleg nagyon könnyű volt elkészíteni nem beszélve arról hogy most már többször pikk-pakkra megcsinálom mert nagyon izlik a családnak.

bebek
bebek Tue, 2012-01-24 18:17

Egyszerű, gyors, finom.
(Bár én kimértem a 9 dkg lisztet, így kicsit sűrű lett, ezért öntöttem hozzá egy kis tejet is.)

Köszönet a receptért.

nevi
nevi Mon, 2011-09-26 12:28

Megcsináltam, nagyon finom lett,csak egy baj van vele. Hamar elfogyott... Máskor dupla adaggal probálkozom!

1660
tehéntúró 25 dkg
tojás 2 db
cukor 6 dkg
finomliszt 9 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl