Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legendás gulyásleves

Legendás gulyásleves
Legendás gulyásleves
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cél: kihozni a gulyáslevesből a maximumot. A pácolásnak köszönhetően puhul a hús, finomabb lesz, és hamarabb megfő. A végeredmény nagyon finom lett.

hozzávalók / 8 adag

Előkészítés

Elkészítés

Csipetke

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik törekednek a maximumra, és nem szeretnek kapkodni. Megéri kipróbálni, eltér az átlagos gulyáslevestől az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A marhalábszárat alaposan leinazzuk, lehártyázzuk.
  2. Jól beszórjuk őrölt köménnyel és frissen őrölt fekete borssal.
  3. Bekenjük olajjal.
  4. Nagyon szorosan betekerjük frissen tartó fóliába úgy, hogy sehonnan ne kapjon levegőt.
  5. 4-5 napra berakjuk hűtőbe.

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és a bőrrel együtt kipirítjuk a zsírját.
  2. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és megdinszteljük a szalonnán. Ha nem elég a zsiradék, étolajjal pótoljuk. Ehhez a pörkölt alaphoz adjuk hozzá a finomra vágott paprikát és paradicsomot.
  3. Ha elkezdett megpirulni a hagyma, akkor sózzuk, és felöntjük fél liter vízzel. Ezt elfőzzük róla, zsírjára pirítjuk, és megismételjük.
  4. A zsírjára pirult pörkölt alaphoz hozzáadjuk az 1,5 cm-es kockákra vágott húst.
  5. Ha a hús kiengedte a levét, akkor hozzáadunk frissen őrölt borsot és őrölt köményt, és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a levét, akkor pótoljuk.
  6. A megpuhult húshoz hozzáadjuk az 1x1 cm-esre vágott zöldségeket, a burgonya kivételével.
  7. Minimális pirítás után felöntjük vízzel/alaplével.
  8. A fűszerpaprikát kikeverjük nagyon kevés étolajjal, hogy egy tejfölnél sűrűbb masszát kapjunk, és ebből adjunk annyit a leveshez, hogy szép színe legyen.
  9. Amikor már a zöldségek 3/4 részt megpuhultak, hozzáadjuk az 1x1 cm-esre vágott, megtisztított burgonyát.
  10. A burgonyával együtt hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
  11. Ha a burgonya megpuhult, rákóstolunk a levesre, és utána ízesítjük sóval, borssal köménnyel, ha szükséges. Fontos, hogy a leves ne legyen édeskés.
  12. Csipetke készítéséhez a lisztet, tojást, pici sóval, gyúrt tésztává készítjük, és egy konyharuhára vagy tálcára kiszaggatjuk, és kicsit hagyjuk szikkadni.
  13. A csipetkét sóval kevés olajon lepirítjuk, de nagyon figyeljünk rá, hogy egyenletesen piruljon. Amint elkezd színt kapni, folyamatosan kevergessük!
  14. Amint szép színt kapott, forrásban lévő vízzel felöntjük, és készre főzzük.
  15. Megpuhulást követően leszűrjük, átmossuk, és lecsöpögtetjük.
  16. Pár csepp olajjal elkeverjük, így nem tapad össze.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 625
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Manuel Calavera

Mióta szakács: 2010.07.04.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves, marha gulyás, gulyásleves csipetkével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Sun, 2020-02-02 07:38

A recept viszonylag jó, de mi a pirospaprikát még akkor rátesszük, amikor a hagyma megpirult, mer a színét a forró zsiradékban szebben kiadja. Mi is marhalábszárból készítjük, mert pörköltnek, gulyásnak az a legjobb. A zöldséget nem kockára, hanem karikára vágjuk, mert úgy gusztusosabb és együtt tesszük a levesbe. Mi a csipetkét is a levesben főzzük ki, amikor már a zöldség félig megfőtt. Mivel egy ekkora adag nálunk legkésőbb 2 nap alatt elfogy, nem kell félni, hogy a tésztától megromlik. Egyébként jó a recept.

764
marhalábszár 1.2 kg
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fekete bors 2 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 25 dkg
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
0 ízlés szerint
víz 3 l
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 nagy db
zeller 1 közepes db
burgonya 60 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
fokhagyma 10 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
tojás 1 db
finomliszt 17 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
víz 2 dl