Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legfinomabb almás pite

Legfinomabb almás pite
Legfinomabb almás pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én soha életemben nem szerettem az almás pitét. Anyukám csinálta a világon a legrosszabbat! Íztelen volt és olyan száraz, hogy majdnem megfulladtam tőle. Nem is sütöttem soha. Aztán egyszer illemből megkóstoltam ezt valahol, és rájöttem, ez süti isteni! Azóta rengetegszer sütöttem.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. 2 felé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, és egy sodrófa segítségével tepsibe rakjuk.

Töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, jól kinyomkodjuk. Belekeverjük a cukrot és a fűszereket, a tésztára simítjuk. Betakarjuk a másik kinyújtott tésztával. Tetejét villával kicsit megszurkáljuk.
  2. 180 fokon aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 153 143
elküldve: 10
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikéné

Mióta szakács: 2014.09.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

isteni almás pite, fűszeres almás pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

codename47
codename47 Wed, 2018-01-10 09:41

Csak azért regisztráltam, hogy jelezzem, amikor én próbáltam elkészíteni a recept szerint
1) nem tudtam annyi tésztát gyúrni, hogy kitöltsek egy 30x45 cm-es tepsit, még egy 30x30-asat sem tudtam ilyen kevés tésztával. Szóval vagy én csinálok valamit rosszul, vagy az arányok rosszak.
2) 2 kg alma az túlzás. Nekem 3 darab is elég volt
3) Szegfűszeget elhagytam, mert nem tudtam honnan beszerezni, de szerintem így is finom volt
4) Cukrot az almás töltelékbe tenni teljesen felesleges, a tészta már így is elég édes (de ez lehet, hogy csak ízlés kérdése)

A liszt / margarin arányokkal tudna valaki segíteni? Köszönöm.

mikeheni
Mikéné / mikeheni Wed, 2014-10-01 11:01

Nem bántásnak szántam.Ő is tudja,hogy nem finom;)Azt mondja azért csinálja úgy mert az nem fogy el olyan hamar;)Ez igaz...;)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2014-09-30 16:04

Jaj, de bántó ez a sztori... Anyukád szíve-lelke biztosan benne volt a sütiben amit csinált.

467
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 12 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
alma 2 kg
cukor 20 dkg
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál