Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd

A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd
A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni, omlós sós csemege, még napok múlva is....mindez a rétesliszt és a sertészsír együttes hatásának az érdeme.....érdemes kipróbálni (akár dupla adaggal - én úgy szoktam, mert nagyon rá lehet járni, aztán, mint említettem, napok múlva is isteni, omlós)…..csak ajánlani tudom...….a közelgő ünnepeken - karácsony, szilveszter - is megállja a helyét.....

hozzávalók / 6 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, összekavarjuk, hagyjuk felfutni.
  2. Amíg az élesztő dolgozik, elkezdjük a tésztát. A sajtot lereszeljük egy külön tálba, a lisztet kimérjük egy nagyobb tálba. A lisztre öntjük a sót, a vajat, a disznózsírt, a tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt sajt felét. Eddigre az élesztő is felfut (ha mégsem, megvárjuk, míg igen), s ezt is hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz.
  3. Jól összedolgozzuk az anyagokat. Szépen leválik a kézről és a tál faláról - negyed óráig pihentetjük. Ezalatt két tepsit kibélelünk sütőpapírral. 3 tepsivel lesz majd belőle, de egy tepsit kétszer használunk. Bekapcsoljuk a sütőt 160 C fokra, alsó-felső sütésre állítva, előmelegítjük.
  4. Én sütőpapíron szoktam kinyújtani. Vékonyra, körülbelül 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, hogy szebb színe legyen, kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, szétkenjük a tésztán, de el is lehet hagyni. Ezután megkenjük a kissé felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajt maradékával, tetszőleges nagyságúra derelyevágóval felszeleteljük, tepsire rakjuk. Én a széleit körben levágtam, de azt is kisütöttem.
  5. Végül 20-25 perc alatt (tepsinként) készre sütjük. Megjegyzés: lehet kicsit vastagabbra is nyújtani. Igyekeztem volna egyenlő hosszúságúakra és szélességűekre vágni, de siettem, talán majd máskor! :) Ettől még ugyanolyan guszta, finom lett! :)
  6. Nagyon - nagyon finom! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Érdemes! :)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36x3 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 294
össznézettség: 444 315
elküldve: 83
receptkönyvben: 640
elkészítve: 37/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, paprikás rudacsak

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mara19
mara19 Fri, 2020-06-12 11:36

Kedves Walaky!
Lehet használni vaj helyett margarint (RÁMA)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2020-06-12 21:12

Kedves "mara19"!

Szerintem igen, bár én mindig vajjal készítem!
Ismerek margarinnal készített sós sütit is, így azt gondolom, nyugodtan elkészítheted azzal is! Vajjal finomabb az íze, ugyan kicsit drágább!
Remélem, tudtam segíteni!
Ui.: Ha meg tudod oldani, azért javasolnám a vajat inkább!

vica32
vica32 Tue, 2019-12-31 15:30

Szia!
Köszönöm a receptet! Nálunk hihetetlen sikere van! Már az első alkalommal is dupla adag készült, azóta többször is elkészítettem. Én pirospaprika helyett a tetejét köménnyel, és sajttal szórom....

mattersdorferne
mattersdorferne Sun, 2019-12-29 13:15

Rendkívül finom! Belül puha, kívül pedig ropogós. Ajánlom megsütésre recept szerint!

pintyöke72
pintyöke72 Fri, 2019-08-23 17:58

Kedves Walaky!
Isteni!! Nem tudok mit hozzáfűzni! Ja, de: nem lehet abbahagyni! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2019-08-29 20:14

Kedves "pintyőke72"!
Nagyon örülök a szavaidnak, köszönöm, hogy megosztottad! Igen, ez ilyen! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2019-06-10 09:36

Kinti hozzászólás, idézem:
"Lehelvári Gitta Remélem a többi hozzávaló pontosabban van megadva, mint a tojás db.száma." ---------- El kellene olvasni, kedveském! Szövegértés!!!! Nem mellesleg, minden pontosan, részletesen le van írva! -----Ha nem érted, kérj segítséget! :D
Hátha elolvassa! :D

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2019-06-07 18:56

Kedves Nosalty!

Köszönöm szépen, hogy ez a receptem is kiérdemelte Tőletek, hogy videót készítsetek hozzá!!! Nagy meglepetés és öröm ez számomra!!!

Még egyszer köszönöm: Judyth :)

topjoker
topjoker Sat, 2019-05-18 21:24

Kedves Walaky! Isteni finom ez a sajtos rúd , biztos hogy sokszor elfogom még késziteni ,nem lehet vele betelni, annyira finom.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2019-06-07 18:53

Kedves "topjoker"!
Nagy öröm számomra, hogy elkészítetted, s ennyire ízlett! Köszönöm a véleményed megosztását! Remélem, egészségetekre vált!

szcsandy
szcsandy Sat, 2019-04-20 12:59

A recept remek! Most sült ki, de már kapkodja a család! Süssétek bátran! Isteni finom!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2019-06-07 18:50

Kedves "szcsandy"!
Örülök, hogy elkészítetted, s ízlett! Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!!!

iduci
iduci Sun, 2019-03-24 21:31

Elkészült és gyorsan el is fogyott. Bárkinek ajánlom meleg szívvel.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2019-04-15 17:31

Kedves "Iduci"!

Köszönöm, hogy elkészítetted, s a pozitív visszajelzésedet! Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt, ennyire ízlett! Váljék egészségetekre!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-12-28 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.12.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

illesera
illesera Sun, 2018-11-25 19:22

Kedves Judit !
Megsütöttem a sajtos sütidet, nos hát tényleg isteni finom!
Frissen ropogós, belül puha, de még másnap is nagyon finom omlós. Sok sajtos sütit kipróbáltam már, de ez a legeslegjobb, ennél maradok!
Tetszenek a receptjeid, jó, hogy nagyon alaposan, részletesen leírod az elkészítési módokat.
Úgyhogy ne mérgelődj a statisztikák meg ilyenek miatt, mi felhasználók szeretjük a receptjeidet, és csak ez a fontos!
Inkább küldj még sok ilyen jó receptet nekünk!:))))
Sok szeretettel
Era

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-11-27 10:51

Kedves Era!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted, s ennyire ízlett, örömmel tölt el!
Köszönöm a kedves soraid a receptjeimmel kapcsolatban, nagyon kedves vagy!
Örölök, hogy tetszenek a receptjeim!!! :)
Igyekszem majd még jó recepteket feltölteni! :)
Még egyszer köszönöm!!!
További szép napokat!
Szeretettel: Judyth

oreganyo
oreganyo Wed, 2018-11-07 08:14

Jó reggelt Judyth!
Látom Te is reggel ülsz a géphez. Köszönöm a segitséget!
Üdv.: Öreganyó

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2018-11-07 08:48

Szép reggelt, Öreganyó!
Többnyire igen, de ez változó! Nagyon szívesen!
Üdv.: Judyth

oreganyo
oreganyo Tue, 2018-11-06 06:09

Szervusz Walaky!
Most nem akarlak piszkálni, csak azt szeretném megkérdezni: a zsiradékot elmorzsolod vagy felolvasztod? Köszönöm a választ!
Öreganyó

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-11-06 08:46

Szép reggelt, Öreganyó!
Nem kell morzsolni, olvasztani, csak puha, szobahőmérsékletűek legyenek, s az egészet alaposan összedolgozom, összegyúrom! Remélem, tudtam segíteni! :)
Üdv.: Walaky / JUDYTH59

1104
rétesliszt 70 dkg
1 ek
vaj 25 dkg
sertészsír 6 ek
tojássárgája 2 db
tejföl 150 g
trappista sajt 25 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 3 dkg
tojás 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint