Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta

Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta
Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámnak szerettem volna az 55. születésnapjára valami nagyon finom és könnyű tortát sütni. Nem találtam konkrétan olyan receptet, amit elképzeltem, így több receptből gyúrtam és variáltam ezt össze. A végeredmény teljes siker volt! Mindenki odavolt érte; aki alapból nem édesszájú, az is a tányérját nyalogatta. :) Szerintem egy próbát megér, nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Két piskótalapot fogunk sütni, kétszer 6 tojásból. (Tehát a piskóta hozzávalóit felezzük el.) A tojássárgát szétválasztjuk, és a cukorral, vaníliás cukorral, ételfestékkel "fehéredésig" verjük.
  2. A lisztet a sütőporral lassanként adagoljuk a tojáshoz, csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojássárgához. Ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
  4. 200C°-os előmelegített sütőbe rakjuk, és 15 percig sütjük. Ha azt tapasztaljuk, hogy a közepe kicsit nyers, levesszük a hőfokot 180C° ra, és további 5 percig sütjük.
  5. Ugyanezt megismételjük a másik adag hozzávalókkal.

Krém

  1. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, vaníliakivonattal, étkezési keményítővel és 1 dl tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet felforraljuk, ha kész, lehúzzuk a tűzről, és óvatosan, apránként hozzákeverjük a tojássárgáját. Majd visszahúzzuk a tűzre, és sűrűre főzzük. Vigyázzunk, nehogy összecsomósodjon.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, és a lábast egy előre kikészített jeges vízzel teli tálba rakjuk, hogy könnyebben kihűljön.
  4. Amíg hűl, felverjük az előzőleg pár órára hűtőben állított habtejszínt (hulala) a habfixálóval.
  5. A már kihűlt krémet csomómentesre keverjük robotgéppel, majd hozzáadagoljuk a habot. Ízlés szerint még ízesíthetjük vaníliakivonattal.

Díszítés

  1. A lapokat 2-2 félre vágjuk, így kapunk 4 viszonylag magas lapot. Mindegyik lapra kenünk egy jó nagy adag krémet.
  2. Amire felpakoljuk az általunk választott gyümölcsöket.
  3. Mielőtt rárakjuk a másik lapot, arra is kenjünk a krémből, hogy a gyümölcsök szépen ráragadjanak.
  4. A maradék gyümölccsel és habbal díszítünk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 766
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nika978

Mióta szakács: 2019.04.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Torta, gyümölcstorta, vaníliatorta, desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

923
tojás 12 db
finomliszt 12 evőkanál
cukor 12 púpozott ek
vaníliás cukor 2 csomag
2 csipet
ételfesték 8 csepp
sütőpor 2 csomag
tojássárgája 6 db
cukor 6 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
vanília kivonat 3 teáskanál
étkezési keményítő 7 dkg
tej 6 dl
növényi habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
növényi habtejszín 1 dl
eper 10 dkg
málna 5 dkg
banán 2.5 közepes db