Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legpuhább kelt tészta - fahéjas csiga

A legpuhább kelt tészta - fahéjas csiga
A legpuhább kelt tészta - fahéjas csiga
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc receptem, szuper univerzális, mivel mindennel meg lehet tölteni.

1 bögre = 250 ml

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

ajánlat

Pár ötlet más töltelékhez:

Pizzás: 

  • 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom (abból csak a paradicsomok + egy kevés lé összeturmixolva)
  • 1 teáskanál oregánó,1 teáskanál bazsalikom
  • Sajt
  • Sonka vagy szalámi felszeletelve

Diós:

  • 3 tojásfehérjét felverünk keményre
  • ahhoz hozzáadunk 15-20 dkg diót
  • kb 10-15 dkg cukrot
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy edényben összekeverjük a langyos tejet, az olvasztott vajat és a cukrot. (Ha sós a töltelék, 1-2 evőkanál csak a cukor!) A tetejére rászórjuk az élesztőt, összekeverjük, és 10 percig hagyjuk pihenni meleg helyen.
  2. Hozzáadjuk a 4 bögre lisztet, összekeverjük, és meleg helyen hagyjuk kelni 1 óráig, amíg duplájára nem nő.
  3. Ha megkelt, hozzáadjuk a maradék 1 bögre lisztet, a sütőport és a sót.
  4. Dagasztjuk, és ha szükséges, annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne tapadjon, elváljon az edény falától és rugalmas legyen.
  5. Kb. 1 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, megtöltjük ízlés szerint. Jelen esetben megkenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk a fahéjas cukrot. Hosszanti oldalánál feltekerjük, ujjnyi vastag csigákat vágunk, tepsire helyezzük.
  6. A tetejét megkenjük vajjal vagy tojással. 220-240 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 4 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

potatimea

Mióta szakács: 2019.10.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas tekercs, kelt tészta alaprecept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1695
tej 500 ml
cukor 1 bögre
vaj 125 g
instant élesztő 1 tasak
finomliszt 5 bögre
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
barna cukor 0.75 bögre
vaj 18 dkg
fahéj 2 teáskanál