Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lehár torta

Lehár torta
Lehár torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokatestvéremnek készítettem el ezt a tortát, kevés helyen kapható. Ha jól tudom, Szamos nevéhez fűződik a torta ötlete.

hozzávalók / 12 adag

  • 4 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor

A krémhez:

  • 5 dl növényi habtejszín
  • 1 cs vaníliás krémpor (hidegen kikeverhető)
  • 10 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
  • sárgabarack lekvár
  • 2-3 dl habtejszín a díszítéshez
  • gyümölcs a díszítéshez
  • 10 dkg szeletelt mandula a torta oldalára

ajánlat

Kivivel, meggyel és barackkal díszítettem. Készíthetünk színtelen zselét, amivel lekenhetjük vékonyan a gyümölcsöket, és akkor szép fényesen fognak csillogni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Sütőpapírra 22 cm-es tortakarikával 3 db kört rajzolunk.
  3. A tojások sárgáját a cukor 1/3-ával habosra keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk.
  5. A fehérjét félig felverjük, és hozzáadva a maradék cukrot, kemény habbá verjük.
  6. A tojássárgás masszába egy kis fehérjehabot keverünk, ezzel lazítjuk. Majd óvatosan beleforgatjuk a hab nagy részét, végül az átszitált lisztet.
  7. A három karikába egyformán szétosztjuk, és elkenjük.
  8. A sütőben 10 perc alatt készre sütjük a lapokat. Ha kihűltek, akkor lehúzzuk róla a papírt.
  9. A növényi tejszínt félig felverjük, beleszórjuk a krémport, és kemény habbá verjük.
  10. Az első lapot lekenjül lekvárral vékonyan, rákenjük a vaníliás tejszínhabkrémet, megszórjuk aszalt barack darabok felével.
  11. Erre kerül a középső lap, ismét lekvár és vaníliás tejszínkrém, barackdarabok. Az utolsó lappal befedjük, oldalát és tetejét is lekenjük krémmel.
  12. Hűtőben pár órát pihentetjük.
  13. A torta oldalát szeletelt mandulával panírozzuk, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel gazdagon, és tejszínhab rózsákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 162
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-mandulás torta, krémtorta gyümölcsökkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BRabbitto
BRabbitto Sat, 2012-03-24 18:45

Azt szeretném kérdezni, hogy töltelékként lehet bele mást is rakni? És hogy ha ezt ilyen 22 cm-es lapokkal sütöm meg akkor kb milyen magas lesz a tészta?

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2012-03-26 16:13

Kedves BRabbitto, kb 10 cm magas volt a torta a díszítésként rányomott tejszínhabbal együtt. A Lehár tortának ez a tölteléke, de persze, el lehet készíteni más töltelékkel is, csak akkor az már nem Lehár lesz. El tudom képzelni gyümölcsös tejszínhabkrémmel is. :-) Ha kell ötlet, szólj kérlek! :-) Szép napot, Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-11-21 21:38

Kedves Leves, hát egész nyugodtan süsd meg egyben, és vágd háromfelé! :-D Írd meg, mik a tapasztalataid, hogy hogy ízlett! Szép estét, Zsuzsa

leves
leves Mon, 2011-11-21 21:04

Azt szeretném kérdezni,hogy ebből a tészta mennyiségből 3-lapot kell sütni? Egyszerre nemlehet,és aztán 3-ba elvágni? Köszönettel:))leves