Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros barlang

Lekváros barlang
Lekváros barlang
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy borús vasárnap délután vágytunk valami édességre, körülnéztünk, és az itthon lévő hozzávalókból megsütöttük ezt a sütit. Hamar kész, egyszerű és finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a margarinnal habosra keverjük.
  2. A lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk az előzőkhöz.
  3. Gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd felvágjuk kb 20-24 darabra, amikből golyókat gyúrunk. A golyókat kicsit kilapítjuk, és középen benyomjuk, és megtöltjük a mélyedéseket lekvárral.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, végül porcukorral szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 217
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

wittrita

Mióta szakács: 2014.02.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros tallér, lekvárral töltött golyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

712
finomliszt 1 bögre
margarin 12.5 dkg
cukor 1 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 teáskanál
lekvár/ dzsem 100 g
porcukor 5 dkg