Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros batyu

Lekváros batyu
Lekváros batyu
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromat idézi nekem ez a süti, Anyu csinálta mindig, csak ő a belsejébe, a lekvár mellé darált diót tett és csak porcukorba forgatta. Ám mivel, hogy én fahéj-őrületben szenvedek, ebbe is muszáj volt beletennem!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

ajánlat

A lekvár kiválasztásánál eslődleges szempont legyen, hogy régi, akár már beszáradtat válasszunk, mert az nem fog kifolyni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojás sárgáját.
  2. A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Ekkor beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és szép cipóvá gyúrjuk. Berakjuk a hűtőbe fél órára pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  4. Vastagon lisztezett felületen fél cm-esre nyújtjuk a tészát és szaggatóval, kis kockákat nyesünk és a közepére kis halom lekvár kupacot teszünk, majd pici fahéjjal megszórjuk azt.
  5. Széleket a tojás fehérjével megkenjük, és kis háromszügekbe hajtogatjuk. Nem muszáj villával, ujjbeggyel is megoldható a kérdés. 
  6. Megsütjük sütőpapíros tepsin, míg szépen meg nem pirulgat, majd még forrón, a fahéjas porcukorba forgatjuk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 182
elküldve: 4
receptkönyvben: 287
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Babszereti

Mióta szakács: 2010.08.03.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekvárral töltött süti, túrós tésztájú süti lekvárral töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Sun, 2010-10-24 11:11

Sziasztok, elkészült, isteni finom lett ! a házi baracklekvárom kicsit híg, ezért "sűrítettem" durvára vágott , kicsit megpirított dióval, és egy kis rummal.
Nagyon jó kis recept, köszönjük!
Üdv
era

Babszereti
Babszereti / Babszereti Sun, 2010-10-24 11:51

Szia Era!

Nagyon örülök neki! Kicsit irígykedem, mert nekem a baracklekvárom szokott elfogyni a leghamarabb, így csak elképzelni tudom.....nagyon-nagyon jól hangzik a te variációd is!!!!

Babszereti
Babszereti / Babszereti Wed, 2010-10-20 13:34

Szia Erika!

Köszönöm, kicsit kapkodtam....:D javítottam is, remélem nincs több hasonló elütésem.
Mindenképp próbáld ki, és varálhatod a te ízvilágod szerint!

Szép napot:
Bab

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-10-20 12:47

Bocsi, a 2. pontban - beleszitáljuk a sütőpapírral elkevert lisztet - ezt írtad. Gondolom sütőporra gondoltál:-D
Nagyon finom lehet, kipróbálom. Üdv:Bokros Erika

662
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
meggylekvár 6 ek
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db
porcukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint