Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros-bodzás palacsinta

Lekváros-bodzás palacsinta
Lekváros-bodzás palacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek az ízekkel kísérletezgetni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Virágokat megmossuk, lecsepegtetjük, apró virágokat leszedjük a szárakról.
  2. Tojásokat a cukorral, sóval, tej felével és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, szódavizet, és jól kidolgozzuk.
  3. Amikor elkészült a palacsintatészta, beletesszük az apró bodzavirágokat, és óvatosan elkeverjük.
  4. Tésztát kb. 1 órát pihentetjük, és egyesével kisütjük.
  5. Lekvárral vagy bármilyen töltelékkel megtöltjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 716
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bodzás palacsintatészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

582
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
tej 6 dl
szódavíz 2 dl
0.5 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
bodzavirág 5 db
lekvár/ dzsem 7 ek
napraforgó olaj 5 ek