Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros bukta 4.

Lekváros bukta 4.
Lekváros bukta 4.
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 


hozzávalók / 4 adag

A buktához

A töltelékhez

A tetejére

  • 5 dkg vaj (sütés előtt)
  • 2 ek porcukor (a tálaláshoz)

ajánlat

Lehet nagyobb buktákat is sütni belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vajat, a porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a maradék 2 dl tejet, jól összegyúrjuk. A tetejét megszórjuk liszttel, és 30 percig kelesztjük.
  3. Ezután a duplájára kelt tésztát megszórjuk a reszelt citromhéjjal, és jól átgyúrjuk.
  4. Kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10x8 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle.
  5. Közepére helyezzük a csíkokra vágott lekvárt, és mint a palacsintát, felgöngyöljük. Kivajazott tepsibe tesszük.
  6. 5 dkg olvasztott vajjal jól megkenjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (Figyelem, sütés közben még duzzadnak, kicsit nagyobb tálat válasszunk a sütéshez!)
  7. Porcukorral hintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21x34 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 822
elküldve: 3
receptkönyvben: 330
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Angel

Mióta szakács: 2010.02.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

lekváros kelt tészta

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gl
gl Sat, 2019-12-21 23:21

Ma elkészítettem, teljes kiőrlésű lisztből, és mák töltelékkel.
A tészta perfecto! (Nem volt bukta! :-))
Köszönöm a receptet.

Dombai Szandra
Dombai Szandra Fri, 2015-01-30 17:53

Szia!
Nekem mindig kifolyik a sütésálló lekvárom a Spárban szoktam venni te milyet használsz??? Mert úgy látom a tiéd elég kemény.
Előre is köszi.
Üdv:Szandra

Csicsi84
Csicsi84 Fri, 2012-06-08 15:58

Ma meg akartam sütni,de nem kelt meg a tésztám!Nem tudom,hogy mit rontottam el!?A vajat elfelejtettem megolvasztani,csak úgy belemorzsoltam.Lehet,hogy azért nem sikerült?

Szilviaa
Szilviaa Thu, 2012-07-19 18:31

Attól meg kellett volna kelnie, de semmit nem rontottál el szerintem, csupán befulladt az élesztőd, ami megtörténhet ha pl túl meleg volt a tej, amiben felfuttattad, vagy csak úgy is előfordulhat ez az élesztővel.
Ne add fel szerintem, mert a legszuperebb bukta recept, amióta ezt megtaláltam anno, azóta mindig így csinálom.:)

Xena1300
Xena1300 Mon, 2012-04-02 21:01

Sziasztok!
Én is megcsináltam, de én teljes kiőrlésű lisztből!
Fenséges volt!!

Noriko
Noriko Thu, 2011-12-29 19:15

Szia!
Ma megsütöttem a lekváros buktákat a recepted alapján. Nagyon finom lett, szépen meg is keltek. Kezdő vagyok a kelt tészták terén, de a párom annyiszor emlegette a lekváros buktát, hogy megpróbáltam. Köszönöm a receptedet és a sikerélményt, amit okozott.
Noriko

Tagica
Tagica Wed, 2011-11-16 00:47

Kedves Angel, buktára fel! Csatlakozom, tegnap elkészítettem, ma csinálhatom újra, mert le lettem szúrva, hogy "csak ennyi?" a négyszemélyes receptet 3-an befaltuk :)) Szóval nagyon finom, jó a tészta! Köszi a receptet!!!

Szilviaa
Szilviaa Sat, 2011-07-30 11:30

Hónapokkal ezelőtt akadtam rá erre a receptre, azóta csak így csinálom. A család egyik nagy kedvence lett!:)

Zinacska
Zinacska Thu, 2011-03-24 20:04

A bukta jol sikerült és nagyon finom lett de nekem a tészta sotlan volt és máskor teszek bele egy kis sot. Köszönöm a receptet és ajálom mindenkinek.

petrezselyem
petrezselyem Wed, 2011-03-16 16:04

Angel.Kis késéssel,de válaszolok.Sajnos mostanába nem jutok gép közelbe.Megcsináltam a buktát,a kelesztést is az alapján,amit ajánlottál.Nagyon jól sikerült,gyönyörű lett,majdnem olyan szép,mint a tiéd.Még aznap el is fogyott.Nagyon örülök,hogy ráakadtam a receptedre.Nem is volt olyan nehéz elkészíteni.Hamarosan megint megcsinálom a családnak.Még egyszer köszönöm.Üdv.)

Angel1241
Angel / Angel1241 Wed, 2011-03-16 21:00

Kedves Petrezselyem!
Nagyon örülök!!! :) bármilyen kelt tésztás receptnél ajánlom ezt a fajta kelesztést! minden garantáltan sikerül!! :)
Sok sikert és jó étvágyakat hozzájuk! :)
Angel

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 14:01

Sziasztok!Szeretném megköszönni,ezt az egyszerű,nagyszerű bukta receptet.Nagyon finom lett,20 éve ettem utoljára buktát nagymamám sütéséből,arra emlékeztet.Ajánlom mindenkinek,örülök hogy a te receptedet választottam.

Angel1241
Angel / Angel1241 Mon, 2011-03-14 20:37

Szia Herrmuki!
Nagyon örülök!! :) igen, néha a kevesebb több, ahogy szokták mondani :)
Kedves egészségetekre! :)

petrezselyem
petrezselyem Sun, 2011-02-27 17:10

Köszönöm szépen,valamelyik nap megcsinálom és majd beszámolok róla,hogy sikerült.És a tippedet is köszönöm a kelesztéssel kapcsolatban.Így már remélem,hogy sikerülni fog....Üdv.)

Angel1241
Angel / Angel1241 Sun, 2011-02-27 12:05

Kedves Petrezselyem! :)

Ez a recept egyik kedvenc TvPaprikás szakácsom, Bede Róbert egyszerű ám nagyszerű receptje! :)
Amikor ezt találtam, én is hadilábon álltam a kelt tésztákkal, de ma már az édesanyám is elismerően nyilatkozik efféle tudományomról :) Pedig ő aztán verhetetlen!! :)
A titok a kelesztés, és ez megoldódik a 50-60fokos sütőben! :) Ha ezt a trükköt alkalmazod, garantáltan sikerül minden kelt tésztás receptet!
Sok sikert kívánok hozzá!!
Angel

petrezselyem
petrezselyem Sun, 2011-02-27 11:11

Kedves Angel.Már régóta keresek lekváros bukta receptet,és most ráakadtam a tiédre.Az összes közül,a tied a legszimpatikusabb.Nagyon guszta és a leírásból úgy veszem észre,hogy nem is olyan nehéz megcsinálni.Ugyanis én a kelt tésztákkal hadilábon állok.Valamelyik nap jön is a próba,meg fogom csinálni.Remélem sikerül.Be is ment a receptkönyvembe,köszönet érte.Üdv.)

Reni842
Reni842 Sun, 2010-10-17 16:08

Szia!Köszi a receptet, nagy sikert aratott!Tegnap reggel megsütöttem, hogy az lesz a bableves mellé ebédre és a családom elfogyasztotta reggelire és süthettem még egy adaggal!

dhlforever
dhlforever Wed, 2010-09-08 11:04

Szia!
Nagyon köszi a receptet:-)) Én ma sütöttem meg és nagyon-nagyon jó lett!

Üdv Mindenkinek:-))9

Humanoid
Humanoid Wed, 2010-03-03 22:29

Nagyon jó recept,imádom a buktát.Buktával dicsérd a napot!

944
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 5 dkg
porcukor 5 dkg
tej 3 dl
élesztő 3 dkg
cukor 2 teáskanál
citromhéj 1 kk
sütésálló lekvár 20 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 2 ek