Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros bukta ahogy pagelu készíti

Lekváros bukta ahogy pagelu készíti
Lekváros bukta ahogy pagelu készíti
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam és a kislányom is nagyon szereti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Egy deci langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint egy pici cukrot teszünk bele.

  2. Egy tálba kimérjük a kétféle liszet, beletesszük a tojást, a cukrot és a maradék tejet, majd a felfutatott élesztőt is és az olvasztot margarint.

  3. Összegyúrjuk, valószínűleg elég ragacsos lesz, de én addig teszek hozzá lisztet, amíg nem ragad. Ezután 35 percig meleg helyen kelesztjük.

  4. Majd kinyújtjuk egy centi vastagságúra a tésztát, és kb. 7x7 centis kockákra felvágjuk.

  5. Mindegyik közepébe teszünk lekvárt, feltekerjük.

  6. A margarint felolvasztjuk, és beletesszük a tepsibe. A feltekert buktákat megforgatjuk a vajba, és szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket.

  7. 25 perc alatt 160 fokon megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 717
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

pagelu

Mióta szakács: 2012.09.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekvárral töltött bukta, lekváros kelt, kajszis bukta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1666
tej 3.5 dl
élesztő 2.5 dkg
finomliszt 25 dkg
rétesliszt 25 dkg
tojás 1 db
vaj 10 dkg
cukor 5 ek
sütésálló lekvár 100 dkg
vaj 12 dkg