Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros bukta Anett házias ízei konyhájából

Lekváros bukta Anett házias ízei konyhájából
Lekváros bukta Anett házias ízei konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázni kell a lekvárral, mert könnyen kifolyik a buktából.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összetevőket egy tálba mérjük, az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Simára dagasztjuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb 20 db téglalap formára vágjuk. A tölteléknek való gyümölcsízt kikeverjük, majd a tésztára rakjuk, és feltekerjük.
  3. A tepsit margarinnal vagy olajjal kikenjük. A buktákat sorba rakjuk, és olajjal megkenjük. Addig kelesztjük, míg a sütő melegszik. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 754
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ízes bukta, lekváros bukta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

767
finomliszt 50 dkg
margarin 10 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 3 dl
tojás 2 db
porcukor 8 dkg
1 csipet
sütésálló lekvár 50 dkg