Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros bukta Katharosz konyhájából

Lekváros bukta Katharosz konyhájából
Lekváros bukta Katharosz konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régmúltat idéző ízek, de változatlanul kedvelem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk úgy, hogy a maradék tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, a végén hozzáadjuk az olvasztott margarint is.
  2. Kétszer kelesztjük, ezután vajas gyúrólapon kb. 1 cm vastagra nyútjuk, majd 8-10 cm- es négyszögekre vágjuk.
  3. Közepébe gyümölcsízt teszünk, és összecsavarjuk, olvasztott vajba mártjuk, és vajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a buktákat.
  4. Tetejüket olvasztott vajjal lekenjük, és 15 percig pihentetjük, ezután közepesen forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 228
elküldve: 4
receptkönyvben: 208
elkészítve: 21/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsízes bukta, ízes bukta, lekvárral töltött kelt tészta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halfilé
Halfilé / halfilé Fri, 2015-10-30 11:26

Szia!
Szeretném megcsinálni, csak egy dolgot nem értek. Mit jelent , hogy a deszka vajas? Konkrétan be kell kenni vajjal , és lisztezni nem kell? Elnézést , de sose hallottam.
Üdv, Halfilé

katharosz
Katharosz / katharosz Fri, 2015-10-30 23:59

Szia, olvasztott vajjal be kell kenni a gyúrólapot, ezen kell kinyújtani, lisztezni nem kell.
Üdv.
Kati

dadimami
dadimami Sun, 2015-08-02 23:17

Kedves Kati!
Nálunk a férjem "egyik" nagy kedvence a lekváros bukta, - és mivel találtam légkeveréses gáztűzhelyet, amit megvettem, azt használni kell - nekiálltam buktát sütni.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve tettem a bukta tésztájába áttört főtt krumplit, 1 kg lisztből készült a tészta, ahhoz 4 közepes méretűt, melynek a felét közvetlenül a tésztába, másik felét vajjal kikeverve, az első kelesztés után az elnyújtott tésztára kenve, majd feltekertem a tésztát kicsit nyújtottam rajta, majd háromba vágtam és azokat egymásra téve, újra kelesztettem. Eddigi legjobb buktám sikeredett, pedig az előzőek sem voltak rosszak.
üdv: Margó

Tecuko
Tecuko Sun, 2015-08-02 18:09

Kedves Kati,
Csak azért regisztráltam az oldalra,hogy ezt leírjam :))
Ez a recept egyszerűen tökéletes,a tészta az íz..... minden :)
A családom imádja.Tegnap ezzel a tésztával készítettem aranygaluskát,és az is szuper
lett.Most a sajtos pogácsa sül,szintén Öntől és már nagyon várjuk!!!
Állandó kedvencem lett az oldala.
Üdv:Tecuko

Konyhatündér.2013
Konyhatündér.2013 Wed, 2015-01-07 23:33

Vőlegényemmel készítettük el, a legjobb buktatészta, amivel találkoztam! :D
Köszönjük a receptet!

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2015-01-08 00:29

Köszönöm a dicséretet és annak külön örülők, amikor másoknak is sikerélménye van a receptjeimmel.
Üdv. Kati

katharosz
Katharosz / katharosz Fri, 2013-05-24 21:59

Nekem az a dicséret, ha visszajeleztek, mert igy legalább tudom, hogy a leírásom alapján másnak is síkere lesz.
Üdv. Kati

881
élesztő 2.5 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
1 kávéskanál
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
margarin 6 dkg
lekvár/ dzsem 20 dkg
vaj 2 ek