Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros bukta - réteslisztes

Lekváros bukta - réteslisztes
Lekváros bukta - réteslisztes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig nem tudtam sütni lekváros buktát. Próbálkoztam vele, ehető volt, de nem volt az igazi. Akkor tanultam meg, mikor bölcsődébe kerültem konyhafőnöknek. A könyvelés ment, de a sütés nem annyira. A szakácsnőktől sok mindent megtanultam, aminek mai napig hasznát veszem. Ott nem vett tésztából főztek pl. krumplis tésztát, hanem ők gyúrták, és bizony, volt mit nyújtaniuk.

Azóta én is otthon nyújtom a tésztát, és mindig rájuk gondolok, hogy nekem csak egy levelet kell kinyújtanom, míg ők sokkal többet készítettek. Szerintem megéri, mert az otthoninál nincs jobb!

Elkészíthető tojás nélkül is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egyszerű, és olcsón elkészíthető. Az olajjal alaposan kenjük be, mert puhán tartja napokig.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg tejbe 1 evőkanál cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Kenyérsütőbe előkészítjük a többi hozzávalókat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  3. Alaposan kidolgoztatjuk a tésztát, kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára öntjük, kinyújtjuk, 10 x 10 cm-s kockára vágjuk derelyevágóval, megtöltjük és felcsavarjuk.
  5. Belerakjuk a kiolajozott tepsibe, és mindegyiket külön megolajozzuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Kivesszük, és még forrón jól megkenjük olajjal, amitől finom puha marad még napokig.
  8. Megszórjuk vaníliás porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 175
elküldve: 5
receptkönyvben: 218
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt bukta, lekvárral töltött kelt tészta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beck Laura
Beck Laura Sun, 2019-04-07 09:18

Azt szeretném meg kérdezni hogy milyen vastagra kell kinyújtani. Köszönöm

Biró Hajnal
Biró Hajnal Sat, 2018-02-10 19:53

Kedves Heléna! A recept nagyon-nagyon finom :) máskor is elkészítem ! Hálás köszönet :-)

Natcat
KonyhaBoszi / Natcat Sat, 2017-12-09 16:33

Kedves Helena! Fontos hogy olajjal legyen kenegetve vagy szabad tojássárgájával esetleg margarinnal? Előre is köszönöm! :)

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2017-12-11 16:34

Nekem sokkal jobban ízlenek az olajjal ( a tésztába)készített ,és olajjal lekent kalácsok,mert finom puha,lágy marad napokig. Szerintem próbáld ki ,ahogy szeretnéd elkészíteni.A tojássárgájától keményebb a teteje és nem engedi felszívni a margarint és az olajat. Valójában a színe szebb,ha tojással lekenjük, de csak ennyi, hiszen úgyis leszórjuk porcukorral.
Ennyit tudok tanácsolni.
Üdvözlettel Helena

Anii
Anii Thu, 2015-02-26 10:15

Kedves Helena ! Tegnap vacsorára elkészítettem a buktát, és nagyon-nagyon finom lett !!

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2015-02-26 18:18

Köszönöm a visszajelzést, és örülök,hogy elégedett vagy a recepttel!
Üdvözlettel,Helena

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-01-17 19:11

Meseszépek az alkotásaid! Nekem azért ennyi türelmem jelenleg nincs.
Teljesen más sütés nélkül és sütés után .Gyönyörűek,gratulálok!!
Üdv.Helena

evaszalai
evaszalai Thu, 2011-12-08 01:11

Kedves Helena! A bukta recept isteni.Máskor is elkészítem a családomnak.Köszönet érte.

938
rétesliszt 60 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
vaj 15 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 0.5 l
cukor 4 ek
1 csipet
lekvár/ dzsem 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag