Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros buktatorta

Lekváros buktatorta
Lekváros buktatorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aranyos kis bucik sültek a sütőben szép barnásra, mikor a lányom kijött a szobájából, érezve a finom illatokat. Alig bírta kivárni, míg előhalásztam a sütőből. Szeretjük a kelt tésztát, ez is bekerült a kedvencek közé.

Egyik nők lapjában olvastam a receptet még évekkel ezelőtt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejből elvett kis pohárnyi adaggal, kis cukorral felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük
  2. Mikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb. 35 cm-es sugarú körré nyújtjuk.
  3. Nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle, és mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük.
  4. Egy kerek kapcsos tortaformát kivajazunk, és egymás mellé beletesszük a buktagombócokat úgy, hogy az oldalukat is megkenjük olvasztott vajjal. (így könnyen szétválnak majd egymástól)
  5. A tetejüket tojássárgájával kenjük. Előmelegített sütőben barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 046
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
717 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros bukta, kelt tészta kapcsos formában

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

655
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
porcukor 3 ek
1 kávéskanál
vaj 2 ek
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
szilvalekvár 10 dkg