Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros - édes tallér

Lekváros - édes tallér
Lekváros - édes tallér
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lekváros és édes... igazi vasárnap délutáni csemege! Nem könnyű édesség, hamar eltelünk tőle. Páromnak az áfonyás, nekem a meggyes ízlett jobban. Szilvalekvárral is isteni lehet!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt közepébe mélyedést készítünk, a mélyedésbe öntjük a tejen megfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, tojást és a vajat. A tésztát alaposan összegyúrjuk, s hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit még felvesz.
  2. Kis gombócokat formázunk a kezünkkel és a sütőpapírra helyezzük őket. A gombóc közepébe mélyedést készítünk a lekvárnak.
  3. A sütőt bekapcsoljuk, és rögtön be is tesszük a kis sütikkel teli tepsit.
  4. 15 perc múlva kivesszük, hogy bekenhessük őket a felvert tojással. A lekvárt is belekanalazzuk a mélyedésbe.
  5. Visszatesszük, és aranybarna színűre sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 430
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Patsy

Mióta szakács: 2011.12.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros tallér, ízes aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1098
tej 1 dl
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 65 dkg
tojás 2 db
instant élesztő 0.5 tasak
tojás 1 db
lekvár/ dzsem 10 dkg