Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros-grízes almás pite

Lekváros-grízes almás pite
Lekváros-grízes almás pite
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sima almás pitét már készítettem, most valami különlegesebbet szerettem volna. Ami egy igazi ízkavalkád.:-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal.
  2. A margarint picit megolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd jöhet a tojás, és tésztává gyúrjuk.
  3. A formába egyengetjük a tésztát úgy, hogy legyen legalább 2 cm pereme.
  4. Megszurkáljuk az alját, és 20 percre betesszük a hűtőbe.
  5. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, majd a tésztát 10 perc alatt világosra elősütjük.
  6. Kivesszük a sütőből, és megkenjük jó vastagon lekvárral, visszarakjuk a sütőbe, de már csak 170 °C-ra állítva, és 15-20 perc alatt megsütjük.
  7. A grízes krémhez a cukrot a vajjal kikavarjuk.
  8. A tejet a vanília aromával és a grízzel sűrűre főzzük, amint langyul, hozzáadjuk a habosra kikevert vajat.
  9. Ha nagyon hígnak találjuk, pár perce rakjuk be a hűtőbe, és utána öntsük rá a sütire.
  10. Az almákat meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, pici vízzel felöntve ízlés szerint cukorral és fahéjjal megpároljuk.
  11. Mikor jól lecsöpögtettük és kihűlt, ráhalmozzuk a süti tetejére, és vékonyan meghintjük fahéjjal.


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 558
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes almás pite, tejbegrízes almás pite, almás lepény lekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

734
finomliszt 35 dkg
porcukor 12 dkg
margarin 22 dkg
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
sárgabaracklekvár 20 dkg
teavaj 10 dkg
cukor 11 dkg
tej 2.5 dl
vaníliaaroma 10 ml
búzadara 3 evőkanál
alma 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint