Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros hókifli

Lekváros hókifli
Lekváros hókifli
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a jól bevált családi recept. Már évtizedek óta ezt sütjük karácsonykor. Általában 2-3 adagot sütünk, mert az ünnepekig nagy része elfogy, bár több hétig eláll(na). :-D

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lekvár helyett mákkal vagy dióval is készíthetjük, de próbáltam már nutellával is :))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, lágy tésztát kapunk.
  2. Kinyújtjuk a tésztát nagyjából fél centi vastagra, kerek szaggatóval köröket szaggatunk. A tészták közepére tesszük a lekvárt, majd félbe hajtjuk a köröket, a széleit villával lenyomkodjuk.
  3. Előmelegített sütőben pirosodásig sütjük a kifliket (kb. 20-25 perc), majd mikor kész, még forrón vaníliáscukros porcukorba forgatjuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 163 222
elküldve: 65
receptkönyvben: 1 687
elkészítve: 71/114
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri

Mióta szakács: 2010.04.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Hókifli, töltött havas kifli

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

29linda29
29linda29 Tue, 2017-11-21 14:14

Egyetlen dolgot mégis másképp csináltam, vékonyabbra nyújtottam a tésztát, de ezt mindenki másképp szereti.

29linda29
29linda29 Tue, 2017-11-21 14:09

Szerintem is tökéletes a recept, minden mennyiség stimmel, a disznózsírtól sem kell félni, egyáltalán nem érződik ki. Nekem kb 50 darab lett belőle.

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Tue, 2015-12-29 17:32

Ma elkészítettem,nagyon finom lett! Több hókifli receptet kipróbáltam már,de mind közül ez a legjobb. Ezentúl csak ezt fogom sütni. :) A recept tökéletes,nem kell se több-se kevesebb a hozzávalókból. Köszönöm! Boldog új évet! :)

ritag79
ritag79 Thu, 2014-06-26 16:27

Köszi a receptet, finom lett, férjem kollegái holnap jól laknak belőle. :)

jucus35
jucus35 Tue, 2013-12-17 13:42

szia karácsonyra ismét elő vettem ezt a nagyszerű receptet de most dupla adaggal várom a vendégeket mert tavaly mind meg ették és nekünk nem maradt Boldog Karácsonyt:)

Balogh Orsi
Balogh Orsi Wed, 2013-01-16 20:22

Szia, most végeztem a sütéssel, isteni finom lett!!! Én házi szilva lekvárral csináltam és az nem folyt ki, igaz sűrűbb is mint a bolti lekvárok! Könnyen elkészíthető és nagyon kelendő itthon! Köszönöm a receptet!

Gopher
Gopher Fri, 2012-12-21 11:35

Megsütöttem tegnap, nagyon finom lett, el is fogyott mind, reggel isteni illat volt az egész lakásban :) csak annyi baj volt, hogy sütés közben a fele lekvár töltelék kifolyt :( pedig keveset raktam bele, lehet legközelebb nagyobb köröket szaggatok, csak akkor dupla adagot kell készítenem :)
Köszönöm a receptet!

biri
Biri / biri Fri, 2012-12-21 14:18

Örülök, ha ízlett, én is imádom az illatát :) Nyugodj meg, nekem is kifolyik mindig a lekvár, akármilyen hiper-szuper sütésállót veszek!!! (Bár mi szeretjük olyan ragacsosan is :)) Nem tudom milyen az igazi sütésálló, ami tényleg nem folyik ki, ezt valaki nekem is megmondhatná!

Gopher
Gopher Wed, 2012-12-19 18:52

Kedves Biri!
Szeretném megsütni, a kérdésem csak annyi lenne, hogy kb meddig áll el? 2-3 nap után is finom még?
Boldog Karácsonyt!

biri
Biri / biri Wed, 2012-12-19 22:53

Szia! Nyugodtan megsütheted előre persze. Hetekig eláll!!! 1-2 hétig ugyanolyan, utána a lekvár kicsit kiszárad benne, és a tészta is kicsit keményedik, de nem romlik el. Én dobozban vagy zacskóban szoktam tárolni, de mindig elkopik :)
Neked is kellemes Ünnepeket!

zsuzska88
zsuzska88 Tue, 2012-12-18 16:11

Szia azt szeretném megkérdezni,hogy ebből az adagból kb. hány Db hókifli jön ki? Válaszod előre is köszönöm.

biri
Biri / biri Wed, 2012-12-19 10:15

Szia! Nagyon jó kérdés, még sohasem számoltam meg :). Ebből az adagból 1kg körüli mennyiség lesz az biztos (töltelék súlyától is függ: lekvár, mák vagy dió stb), de hogy darabra??? 50-80 darab talán. Ne haragudj, erre nem tudok pontosabb választ adni de legközelebb megszámolom :))) az ünnepekre úgyis készítek. Jó készülődést! Ircsi

Deva978
Deva978 Tue, 2012-11-20 10:18

Köszönöm szépen a receptet, Biri! A fiúk nagyon szerették, és azért beszélek róla már múlt időben, mert olyan kelendő volt, hogy azonnal elfogyott. Legközelebb dupla adaggal kezdem. :)
Egyébként nekem kellett bele a 20 dkg disznózsír, mert attól lett az a lágy tészta, miről a receptben írsz.
Olcsó, gyorsan elkészíthető finomságok közé elmentve.

Do-Di
Do-Di Sun, 2012-11-18 21:33

Tegnap elkészítettem......mára már el is fogyott!!! Nagyon finom lett!! A nagy alakú műanyag derelyeformázóval készítettem /-közepes is jó lett volna, de nem találom!-/ Gyorsan ment a sütigyártás, mindenkinek ízlett....:-) A tölteléke: szilvareszter volt + dió! / Köszönjük a receptet!! :-) Jó egészséget, jó sütögetést!!

piadex2
piadex2 Sat, 2012-11-17 18:48

Kedves recept író!

Nem rossz a sütemény, de vannak a leírásnak hibái:
az 5mm-es ajánlott vastagság, ha át akarjuk sütni a tésztát, akkor túl sok. 3mm elég.
A zsírból elég lehet a 15 dkg, különben kiérződik a zsír (főleg, ha a túl vastag tészta miatt nem sül át egészen a sütemény, csak a külső része).
Az előkészítésre (nyújtás + szaggatás) még csak elég a 20 perc (ha az ember gyakorlott), de a sütéshez nem, mert két tepsi jön ki, így a sütési idő megduplázódik.
Az össz idő inkább 60perc körül van, mint sem 20 + 20 (vagyis 40) perc.

ja, és mindenképpen érdemes sütőpapírt rakni alá.

gaboca57
gaboca57 Sat, 2012-11-17 10:55

Sziasztok! Én most fogom csak elkészíteni és a kérdésem,hogy a tepsit ki kell-e kenni?köszi

mincha
mincha Sat, 2012-11-17 14:25

Azt mindig ki kell! Ha sütőpapírt raksz alá, akkor nem!

Andimandi
Andimandi Thu, 2012-01-12 16:08

Szia! Éppen nincs itthon zsír. Margarint rakhatok helyette? Előre is köszi! :))

biri
Biri / biri Thu, 2011-12-22 23:51

Szia! Nem szoktam pihentetni, majd sütéskor kel egy picit!

desiree77
desiree77 Sun, 2011-12-11 21:09

Sya Én is azt szeretném tudni,hogy lehet-e szárított élesztővel csinálni,és ha nem akkor a friss élesztőt csak úgy bele teszed futtatás nélkül??Kösy előre is a választ

biri
Biri / biri Mon, 2011-12-12 20:18

Szia! Szárított élesztővel is lehet és akár melyikkel készíted, nem kell futtatni, elég csak a többi hozzávalóhoz keverni. (Majd a sütőben kel egy picikét)

zsuzsa04
zsuzsa04 Thu, 2011-10-06 08:50

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy az élesztőt nem kell felfuttatni, csak simán bele kell gyúrni?
köszönöm szépen!
üdv Zsuzsa

kocsonekriszta
kocsonekriszta Mon, 2011-06-06 18:38

 Tegnap elkészítettem a hókifli, nagyon finom lett. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütemény. Szerintem a hétvégén megint sütni fogok hókifliket. Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 21:59

Sziasztok.
Ajánlom mindenkinek,hogy ezt a sütit csak sertészsírral készítse el,mert úgy az igazi.
Nálunk ez egy kedvenc süti ,már régóta készítem a családnak.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 21:57

Sziasztok.
Ajánlom mindenkinek,hogy ezt a sütit csak sertészsírral készítse el,mert úgy az igazi.
Nálunk ez egy kedvenc süti ,már régóta készítem a családnak.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 19:14

Sziasztok.Ez a kalacs minel tobbet al annal puhabb?Nem kemenyiti meg az eleszto?

csabimarika
csabimarika Tue, 2011-01-04 19:20

Szia! Köszi , hogy írtál .Legközelebb másképp próbálom meg csinálni, remélem jobb lesz.

biri
Biri / biri Fri, 2010-12-31 22:28

Szia! Én disznózsírral csináltam még eddig csak, nem volt vele gond. A kacsáét nem használtam még, biztosan nem ugyanolyan. Hátha legközelebb. Sok sikert! Biri

csabimarika
csabimarika Fri, 2010-12-31 15:30

Szia! Én ezt a kiflit ma megsütöttem , nem nagyon vagyok meg elégedve vele.
Lehet , hogy disznó zsír kellett volna bele, az nem volt , viszont volt egy kis kacsa zsírom.
Biztos akkor kevesebb kellett volna bele! Majd meg próbálom a másik zsírral.De így is el fog fogyni.

kiscsillag4
kiscsillag4 Tue, 2010-12-28 15:35

Lehet buta a kérdés, de az élesztő szárított vagy friss legyen? Előre is köszönöm! :)

916
finomliszt 60 dkg
mangalica zsír 20 dkg
tojás 1 db
élesztő 1 dkg
tejföl 2 dl
cukor 10 dkg
lekvár/ dzsem 15 dkg
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag