Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros kekszgolyó mandula burokban

Lekváros kekszgolyó mandula burokban
Lekváros kekszgolyó mandula burokban
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Egy igazán egyszerű, és mégis különleges édesség.

hozzávalók / 6 adag

A golyókhoz

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, porcukorral és a reszelt citromhéjjal.
  2. Ezt követően elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejet és a lekvárt. Ízlés szerint egy-két evőkanál rummal is megbolondítható. Ezután félretesszük, míg elkészítjük a külső burkot.
  3. A mandulát és a cukrot egy teflon bevonatú serpenyőben közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett összekaramellizáljuk, majd egy tányérba téve hagyjuk kihűlni.
  4. Ezt követően mozsárban apróbb darabokra törjük, és a kézzel megformált kekszgolyókat ebben megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 498
elküldve: 5
receptkönyvben: 112
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyelekváros kekszgolyók karamellizált mandula burokban, lekváros kekszgolyó, mandulás desszertgolyó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

816
kekszmorzsa 50 dkg
porcukor 5 dkg
margarin 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tej 4 ek
cseresznyelekvár 12 ek
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 ek
mandula 10 dkg
cukor 13 ek