Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros kelt batyu

Lekváros kelt batyu
Lekváros kelt batyu
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami élesztős sütit szerettem volna sütni, és ezt találtam a Kiskegyed Konyhájában. Picit módosítottam rajta, de a végeredmény fantasztikus lett!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük 1 tk cukorral, megszórjuk kevés liszttel, 4 ek langyos tejet öntünk rá, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk.
  2. A liszthez adjuk a cukrot, egy csipet sót, a tojások sárgáját, a puha vajat, a felfuttatott élesztőt, a vaníliás cukrot és a maradék langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta fényes és nem ragad az edény falához. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A tésztát 6x6 cm-es lapokra vágjuk (kb. 20 darabot kapunk), a széleit megkenjük a maradék tojásfehérjével.
  4. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  5. A tésztalapok közepére teszünk a lekvárból, majd a tésztasarkokat összecsípve batyukat formálunk belőlük.
  6. A tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással. 15 percig pihentetjük, majd a batyukat a sütőben 20-25 percig sütjük.
  7. Kissé hűlni hagyjuk, megszórjuk porcukorral és kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Manda

Mióta szakács: 2011.07.14.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros táska, ízes batyu, lekvárral töltött batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1243
élesztő 2.5 dkg
cukor 8 dkg
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
tojássárgája 2 db
vaj 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
lekvár/ dzsem 60 dkg
porcukor 2 ek