Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros kifli - Olgitól

Lekváros kifli - Olgitól
Lekváros kifli - Olgitól
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kiflit először készítettem el, és nagyon jó, finom lett. Barátnőmtől kaptam ezt a receptet már jó ideje, de mindig más sütiket sütöttem ez helyett... Így most beiktatom a receptkönyvembe is. Jó ideje készülök elkészíteni, de most már rászántam magam, és ez lett a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben.
  2. Ezután belekeverjük az összes többi hozzávalót. Összegyúrjuk, elosztjuk 3 cipóra. A cipókat kerek formára kinyújtjuk, majd 8 egyenlő részre vagdossuk.
  3. A többi 2 cipóval is ezt tesszük.
  4. Megtöltjük a lekvárral, kifli formára igazgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük szép rózsaszínűre.
  5. Még melegen meghintjük porcukorral.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x33x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 006
elküldve: 2
receptkönyvben: 185
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ízes kifli, élesztős kifli lekvárral töltve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

phoebe46
phoebe46 Wed, 2016-01-27 17:10

Épp most sülnek. Annyit csavartam a dolgon, hogy készítettem diós-fahéjas-mazsolás tölteléket és azzal töltöttem meg. Hamarosan kész, isteni illatok terjengenek a lakásban. :) Köszi az egyszerű receptet.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Wed, 2016-01-27 17:14

Kedves phoebe46! Őrülök,hogy megtaláltad a receptemet!
Biztos finom lesz a te variációddal is....:)
Egészségetekre!
Üdv,Olgi

Stefimari
Stefimari Fri, 2012-06-01 16:09

Nagyon hamar kész, hál'istennek nem kell keleszteni. Ezzel nagyon sok időt meg lehet spórolni. És ami még jó benne, nem kell bele tojás! Egy baj van csak vele , hogy hamarabb elfogyott, mint ameddig készült!!!! :))) Köszi, mentve receptkönyvbe.

Lara66
Lara66 Fri, 2012-06-01 11:02

Nagyon finom lett, már többször megsütöttem, és nem kell bele tojás ott az olaj. Köszönöm a receptet!!!

Anci25
Anci25 Sat, 2011-12-17 07:30

Nagyon szépek a kiflik. Valóban nem kell megkeleszteni?

632
finomliszt 60 dkg
1 kk
napraforgó olaj 1 dl
élesztő 5 dkg
tej 2 dl
cukor 2 ek
lekvár/ dzsem 20 dkg
porcukor 2 ek