Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros linzer

Lekváros linzer
Lekváros linzer
27 perc / előkészület: 20 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A linzernek egyetlen titka van, hogy nem szabad túlsütni! Amint elkezd barnulni az alja, már szedhetjük is ki, így marad igazán omlós. Kiváltképp jót tesz neki, ha az összeállítás után zárt dobozban egy napot áll.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, majd adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat, és robotgéppel vagy kézzel elmorzsoljuk benne.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig dolgozzuk tovább a tésztát, amíg össze nem áll.
  4. Fóliába csomagoljuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. A pihentetett tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A korongokat megfelezzük, és az egyik adagot középen újra kiszaggatjuk egy kisebb kiszúróformával.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, utána pedig a sütőbe, 175 fokra, 6,5-7 percre. Csak addig kell sütnünk, amíg éppen barnulni nem kezd a linzerek alja. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  7. Jóféle házi baracklekvárral megkenjük a talpakat, majd befedjük a tetővel. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 17 966
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzervirág, omlós aprósütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
finomliszt 300 g
porcukor 120 g
0.5 kávéskanál
vanília 1 db
vaj 150 g
tojássárgája 3 db
sárgabaracklekvár 100 g
porcukor 2 ek