Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros-marcipános tojások

Lekváros-marcipános tojások
Lekváros-marcipános tojások
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádják a gyerekeim!

hozzávalók / 5 adag

sütihez

bevonáshoz

mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Futtassuk fel egy kis lábasban az élesztőt 3 ek langyos tejjel és 1 tk kristálycukorral.
  2. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot, a langyos tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és egy csipet sót.
  3. Dolgozzuk össze, öntsük hozzá a felolvasztott margarint, és gyúrjuk sima tésztává. Kelesszük lefedve, meleg helyen 40 percig.
  4. A tésztát vágjuk dió nagyságú darabokra. Mindegyik közepét nyomjuk be a hüvelykujjunkkal, és töltsük meg 1 tk szilvalekvárral. Formázzunk gombócokat, és kelesszük őket meleg helyen kb. 15 percig.
  5. Vajazzuk vagy sütőmargarinozzuk be a tojás alakú sütőformákat, és óvatosan nyomkodjuk bele a gombócokat. Ha nincs tojásformánk, akkor sütőpapírral bélelt tepsiben kelesszük, és formáljunk tojásformát.
  6. Előmelegített sütőben (villanytűzhelynél 180 fokon) süssük kb. 20 percig. Hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a süteményeket a formákból.
  7. Gyúrjuk át a marcipánmasszát, osszuk három részre, és fessük be ételfestékkel. A marcipánt nyújtsuk ki, szúrjunk a tojásoknál nagyobb korongokat, majd borítsuk be a tésztatojásokat.
  8. A tojásfehérjét, a porcukrot és citromlét addig verjük fel, amíg fényes nem lesz. Színezzük, mint a marcipánt. Díszítsük egy nyomózsák segítségével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 183
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Flora1205

Mióta szakács: 2013.08.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros marcipános tojás, marcipános mázas sütitojás, marcipánmázas sütitojás szilvalekvárral töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

795
friss élesztő 2 dkg
tej 1 dl
cukor 6 dkg
finomliszt 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
1 csipet
margarin 5 dkg
szilvalekvár 20 dkg
marcipán 30 dkg
ételfesték 5 csepp
tojásfehérje 1 db
porcukor 15 dkg
citromlé 1 ek