Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros párnácska

Lekváros párnácska
Lekváros párnácska
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párnácskák kitűnően alkalmasak vendégvárónak, és nagyon sok ízesítési lehetőséget rejtenek. A gyümölcsízek között is széles az ízválaszték, így akár több fajtából is rakhatunk bele tölteléknek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként egy tálba összeöntjük a lisztet, a sót, az olajat és a tojásnak a sárgáját. A fehérjét félretesszük.
  2. Ezután egy kis bögrébe, kevés langyos vízhez keverünk 1 kk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc múlva felfut az élesztőnk. Ezt hozzáöntjük a tál tartalmához, és összedolgozzuk, látni fogjuk, ha túl híg, lisztet adunk még hozzá, ha túl masszív, akkor kevés langyos vizet.  
  3. A kész tésztát negyed órán át még kelesztjük, majd kinyújtjuk.
  4. Pogácsaszaggatóval vagy egy üveg pohárral kiszaggatjuk, és a közepére helyezzük a gyümölcsízt. Vigyázzunk, hogy ne sokat tegyünk bele. Ezután félkör formájúra összehajtjuk, és villával összenyomogatjuk a szélét, szépen körben.
  5. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, és a tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgájával, szórunk a tetejére egy kis kristálycukrot. Normál sütőben 20-40 perc alatt elkészül.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 884
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

nkcicc

Mióta szakács: 2013.03.25.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros táska, ízes párnák, lekváros sütik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

948
finomliszt 40 dkg
1 kk
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
élesztő 5 dkg
víz 3 ek
tojás 1 db
lekvár/ dzsem 3 ek