Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros szalalkális karikák

Lekváros szalalkális karikák
Lekváros szalalkális karikák
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám régi régi receptje, nagyon egyszerű és mégsem unalmas, bolti édesség helyett szoktam a páromnak sütni, mivel nagyon édesszájú.

hozzávalók / 4 adag

A süteményhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojást szétválasztjuk, az összes fehérjére nem lesz szükségünk, csak 1-re később a kenéshez. A sárgájákhoz hozzáöntjük a bögre cukrot, és a szalalkálit ezeket habosra keverjük. Pihentetjük picit.
  2. Hozzákeverjük a zsírt vagy margarint, és eztán elkezdjük a lisztet hozzáönteni apránként. Ha az állaga megfelelő linzertészta állagú lesz, tehát nyújthatóvá válik.
  3. Kilisztezett lapon kinyújtjuk nagyon vékonyra, úgy 1-2 mm legyen. Majd elkezdhetjük kiszaggatni fánkszaggatóval vagy egy 2 dl-es pohárral.
  4. Sütőpapíros tepsibe pakolgatjuk a sütiket, az egyik felét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukros darált dióval (nekem most darált mandulám volt itthon, azért nem olyan szép barna a teteje).
  5. Előmelegített sütőben kisütjük, nézni kell az alját a sütiknek, mert hamar megsül, ha barna az aljuk, akkor jó lesz.
  6. Kivéve elég puhának fog tűnni, egy pár másodpercet pihentetni kell és óvatosan tálcára szedni, és hagyni kihűlni. Aztán ha kisült mind, elkezdhetjük összeragasztani lekvárral egy diós-cukrost egy sima karikával. Így még elég száraz lesz, egy picit várni kell vele, vagy zárható dobozba kell rakni és összepuhul. (Nekem összeragasztva úgy 18-20 db szokott ebből lenni.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 527
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

vujutka

Mióta szakács: 2012.06.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros linzer, szalalkális linzer, lekváros linzer

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboagi
szaboagi Sat, 2012-06-16 16:02

Nagyon jól sikerült, mentve, máskor is megcsinálom.
Jó, hogy feltetted ezt az egyszerű kis receptet!

vujutka
vujutka / vujutka Sat, 2012-06-16 21:08

Egészségetekre:) Örülök hogy hasznát vetted, én is meglepődtem hogy nincs még feltéve,pedig már a nagymamáim is készítették a szüleimnek:)

szaboagi
szaboagi Thu, 2012-06-14 15:10

Köszönöm a gyors választ, így már holnap meg is csinálom!

szaboagi
szaboagi Thu, 2012-06-14 10:12

A csomag szalalkáli a 20 vagy a 10 grammosat jelenti? Nagyon tetszik a recept, szeretném
kipróbálni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-06-12 09:33

A hozzávalók nem drágák, és ami kisül belőle finom, köszönöm a receptet, nem csak édes szájú férjnek, hanem két állandóan édességre áhítozó kamasznak is tökéletes, finomság.
Mentettem.:-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

781
tojássárgája 6 db
cukor 20 dkg
szalalkáli 7 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
sertészsír 2 ek
finomliszt 20 dkg
szilvalekvár 5 ek
dió 10 dkg
cukor 3 ek
tojásfehérje 1 db