Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros táska krumplis tésztából

Lekváros táska krumplis tésztából
Lekváros táska krumplis tésztából
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez eredetileg kifli, de nem tudtam kiflinek formálni, csak valahogy összehajtottam.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A főtt krumplit lereszeljük.

  2. Tojással, vajjal, citromhéjjal és levével, tejjel futtatott élesztővel, sóval puha tésztát gyúrunk.

  3. Kinyújtjuk, 6x6 cm-s kockákat vágunk, és a közepükre kb. fél kiskanálnyi lekvárt rakunk, és kisütjük.

  4. Mikor kisült, porcukorba forgatjuk .


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 055
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatitok

Mióta szakács: 2012.08.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekváros kifli, lekváros kelt, krumplis tésztájú lekváros táska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

550
burgonya 50 dkg
finomliszt 50 dkg
porcukor 25 dkg
vaj 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojás 2 db
tej 4 ek
élesztő 2 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
lekvár/ dzsem 5 ek
porcukor 2 ek