Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros és túrós bukta

Lekváros és túrós bukta
Lekváros és túrós bukta
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám kelt tésztája így is elég jó volt, de fel kellett dobni valamivel, ezért lett buktatészta.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd miután felfutott, a sót is hozzáadjuk.
  2. Kelesztő tálba öntjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a lisztet és a tojást. Összegyúrjuk, majd, mikor egyben van, hozzágyúrjuk az olajat is.
  3. 1 órát kelesztjük meleg helyen (ideális hőmérséklet kelesztéshez 30 fok).
  4. Addig előkészítjük a tölteléket : 25dkg túrót, 1 tojást, egy kissebb marék mazsolát és egy kis vaníliás cukrot összekeverünk.
  5. A tésztát kinyújtjuk, és a túrósakat batyunak formázzuk (nekem 8 db lett), a lekvárosakat pedig bukta formájúra (nekem 10 db lett).
  6. Megkenjük tojás fehérjével, és 25 percig sütjük 180 fokos sütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 32 334
elküldve: 6
receptkönyvben: 195
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

pipicznoraanna

Mióta szakács: 2011.12.09.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros bukta, túrós batyu, töltött keltészta,

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

állógabi
állógabi Wed, 2015-10-28 19:22

nagyon finom ez a kelt teszta. a lekvar kicsit kifolyt belole, de sebaj. tuti jo recept.

983
finomliszt 55 dkg
tej 3 dl
cukor 5 dkg
élesztő 2.5 dkg
1 kávéskanál
vaj 4 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1.5 ek
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
tojás 1 db
mazsola 1 marék
lekvár/ dzsem 20 dkg