Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros ujjlenyomat kekszek barnított vajjal

Lekváros ujjlenyomat kekszek barnított vajjal
Lekváros ujjlenyomat kekszek barnított vajjal
38 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barnított vajtól az amúgy egyszerű gyerek keksz egyszerre felnőttes ízt kap. Érdemes rászánni az időt, mert ez a különleges, diós aroma máshogy nem érhető el.

 

hozzávalók / 8 adag

A vajbarnítás

A keksz

Szólj hozzá!

elkészítés

A vajbarnítás

  1. A vajat alacsony lángon addig kevergetjük, míg elkezd barnulni és kissé diós illata nem lesz.
  2. Levesszük a tűzről, majd szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni.

A keksz

  1. Ha már szilárd a vaj, de könnyen kenhető, a cukorral habosra keverjük a robotgépben.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd kb 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy formázható tésztát kapjunk. Addig előmelegítjük a sütőt 190ºC-ra.
  3. A tésztából kb 1,5 cm-es golyókat formázunk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól 1,5 cm-re.
  4. Mindegyikbe belenyomjuk a hüvelykujjunkat, hogy egy kis mélyedést kapjunk, majd lekvárt kanalazunk bele.
  5. Kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd a tepsiben hagyjuk hűlni néhány percet, végül rácson teljesen kihűtjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 853
elküldve: 2
receptkönyvben: 160
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Lekváros „ujjlenyomat” kekszek barnított vajjal, lekváros vajas keksz, vajas keksz lekvárral

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogyó74
Bogyó74 Thu, 2017-04-20 18:06

Ma elkészítettem. Kicsit macerás a formázása, mert közben a széle folyamatosan szétnyílt, de nem folyt szét a tészta sütés közben, szépen megsült, a lekvár sem folyt ki. De azért ez a recept is azok közé fog tartozni nálam, amit valószínűleg többet nem sütök meg. :-)

aduhil
aduhil / aduhil Sat, 2014-05-24 20:13

Nekem sajnos nem sikerult valami. Meg tiz percigy se sutottem de a fele megegett pedig a hofok stimmelt. A kekszek pedig szetfolytak a tepsibe tok laposra. Ízre pedig hat nagyon zsiros es olyan omlos hogy szinte meg a kezembe szetporhad.
Angliaba elek igy lehet hogy az itteni alapanyagok massaga miatt lett ilyen amilyen. Csak a raszant idot sajnalom igazan :(

inimma
inimma Sat, 2014-05-03 07:46

Tegnap elkészítettem, fantasztikusan finom, az egész családnak ízlett. Köszönet a receptért !

454
vaj 225 g
cukor 20 dkg
finomliszt 28 dkg
1 csipet
lekvár/ dzsem 4 ek