Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros virágok

Lekváros virágok
Lekváros virágok
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szokásos karácsonyi aprósütink, amit persze nem csak karácsonykor lehet elkészíteni.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a hideg margarinnal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint fél narancs reszelt héját.
  2. Ne gyúrjuk sokáig, mert a tészta megkeményedik.
  3. 15-20 percig a hűtőben pihentetjük.
  4. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és virág vagy tetszőleges formákká szúrjuk.
  5. 10-12 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha kész és kihűlt, lekvárral megkenjük és összeragasztjuk, majd olvasztott csokiba mártjuk az egyik oldalát, és dekorgyönggyel megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Eila

Mióta szakács: 2013.12.03.
6 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzerek csokiba mártva, félig mártott linzer, cukorgyönggyel szórt linzerek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meskata
Meskata Wed, 2015-12-02 17:32

Üdv!
Elkészítettem én is. Hááát, lehet én csináltam valamit rosszul de valami borzasztó kemény lett a tészta. Másnapra-harmadnapra sem puhult, pedig reméltem hogy legalább kicsit jobb lesz. :( Emiatt nagy csalódás-mert inkább kekszként "funkcionál". Ízre finom, de tényleg borzasztó kemény.

728
finomliszt 300 g
margarin 200 g
porcukor 100 g
narancshéj 0.5 narancsból nyert
sárgabaracklekvár 50 g
étcsokoládé 100 g
dekorgyöngy 10 g