Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lemon curd

Lemon curd
Lemon curd
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angol specialitás: tojásos citromkrém, amit az angolok vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. A házilag készített lemon curd tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos): a Larousse Gastronomique könyvben azt olvastam, hogy sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én ehhez használtam: Gyümölcsös-mascarponés kosarak

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét. Addig főzzük gőz felett, míg be nem sűrűsödik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 57 185
elküldve: 9
receptkönyvben: 742
elkészítve: 30/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Tojásos citromkrém

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Tue, 2012-07-03 14:17

Szia,
Pontosan sajnos nem tudom megmondani (régen volt, hogy ezt készítettem), az viszont biztos, hogy a 14 macaronhoz elegendőnek kell lennie, ha pedig maradna is belőle, hűtőben lehet tárolni, és máshoz felhasználni, vagy elnyalakodni:-).
Üdv
Petra

kamahe
kamahe Wed, 2012-06-27 19:09

Nagyon-nagyon finom!!! :)
Köszönöm a receptet!
A hozzászólásokat olvasva rögtön dupla adagot készítettem!!! :)

petra
Petra / petra Thu, 2012-03-15 22:15

Elég sűrű, ha magában nem is annyira tölteléknek való talán, de pl. mascarpone krémhez keverve belőle abszolút működik!

facianegra
facianegra Thu, 2012-03-15 19:37

Tegnap megcsináltam, elég sűrű lett, hogy töltelékként is lehessen használni.

nemethjuli
nemethjuli Wed, 2011-04-27 20:46

Már 4 x csináltam pár hét alatt...megunhatatlan!!! Köszi a receptet!

kaddi
kaddi Tue, 2010-11-30 19:24

szia Petra, epp az elobb probaltam ki, es nagyon erdekesnek talalom, mert meg nem hallottam rola es az ize is jo. az a kerdesem, milyen surure kell fozni, gondolom nem folyekony allagura, ha fel oran at kell fozni, en megvartam h olyan suru legyen, h fakanallal csikot lehessen huzni a talban es ne csusszon ossze. igy kell vagy tovabb kellett volna foznom? masik kerdesem, milyen hosszan lehet tarolni? valaszt elore is koszonom.

radica947
radica947 Sat, 2010-05-22 21:42

Köszönöm a választ, és bocsi, hogy ilyen buta vagyok, de hol lehet nyírfacukrot kapni, és mennyiért? Továbbá az is érdekelne, hogy hol lehet szénhidrát csökkentett /vagy Norbi lisztet/ vásárolni, és van e tapasztalatod, hogy mennyire jó. Természetesen fogyi miatt kérdezem. Ha van valakinek bármi tapasztalata, szivesen fogadom, köszi radica

csercsevicsne
csercsevicsne Fri, 2010-05-28 16:44

Nyírfacukrot lehet bióboltokban és interneten is vásárolni. Drága. Nagyon. Most vette 1/2 kilót kb. 2.000,-Ft-ért. De jó. Szerintem, ha fogyni szeretnél egyáltalán ne egyél szénhidrátot tartalmazó ételt.
Úgy hallottam,hogy Norbi lisztet a Mammutban lehet venni. Nyílt vagy nyílik egy boltja.

radica947
radica947 Tue, 2010-05-11 17:40

Sziasztok én azt szeretném megkérdezni, hogy ha édesítővel készítem, akkor is jó lesz, vagy kell bele a cukor a halmazállapota miatt?

csercsevicsne
csercsevicsne Sun, 2010-08-22 18:36

Szia!
Én nyírfacukorból készítettem és nem tettem bele cukrot. (Nem tudom milyen okból kérdezed, de a nyírfacukor jó fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek. Ha porcukorrá darálod sokkal finomabb az íze és nem kell bele sok. Jobb mint az édesítőszerek, bár drágább is, de egészségesebb.

csercsevicsne
csercsevicsne Sun, 2010-05-09 17:51

Isteni lett. Nekem egy picit édesnek tünk. Legközelett csak 50 g cukrot teszek bele. Jó, hogy nem kell ezért Angliába utazni.

syllah
Syllah / syllah Thu, 2010-04-08 15:27

Tutijó lett, és a lemon curd cheese cake-em is vele! :) Mit nekünk Culinaris-os lemon curd, nem igaz? :) Köszönöm szépen!

aneg
Wendy / aneg Mon, 2010-04-05 20:59

Szia, nekem sikerült, talán túl forróra hevítetted a vajat? Szerintem éppen csak fel kell olvasztani és fokozatposan egyesével adagolni a tojásokat és kézi habverővel folyamatosan keverni. Nekem akkor szokott kicspódni, ha hirtelen valami meleghez adom hozzá. Illetve szobahőmérsékletű tojásokat dolgozz fel, mert a hűtőből kivett még túl hideg.
W.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-22 20:47

Szia!
Nem is rossz, de nekem kicsapódott a tojásfehérje. Van ötleted, hogyan kerülhetném el ezt legközelebb?
Köszönöm:
lirhen

235
vaj 50 g
cukor 100 g
tojás 2 db
citrom 2 db