Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lemon curddal töltött kakaós cassatelle

Lemon curddal töltött kakaós cassatelle
Lemon curddal töltött kakaós cassatelle
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem egy üveg lemon curd-ot. El szerettem volna használni, így gondoltam beletöltöm valamibe. Mivel nemrégiben készítettem egy általam elhallott casatetti nevű tésztát, így gondoltam, most elkészítem a cannoli tésztát, és abba töltöm a krémet. Közben Witch kollégánk felvilágosított, hogy ezt ő cassatellének olvasta. 

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Minden hozzávalót a robotgép táljába mérjük és összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és derelyeszaggatóval kivágjuk kör alakúra.
  3. A tésztát visszatesszük a formázóba, és egy teáskanálnyi lemon curdot mérünk a közepébe, majd ketté hajtva a tésztát, széleit összenyomjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

citromkrémes cassatelle, citromkrémes sütike, citromkrémmel töltött sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-12-02 11:15

Ez így van. Ez a pasi annyi jó dolgot csinál, olyan jó kajákat főz, hogy muszáj vagyok azonnal én is megcsinálni. Mondjuk a lemon curd, meg ez a tészta most az én ötletem volt.

witch
witch / witch Mon, 2013-12-02 01:57

Csak azert neztem utana, mert sziciliai es az olyan romantikusnak hanzik, ami onnan valo. Biztos finom is, ha az olaszok nem tudnak sutni-fozni, akkor ki?

207
tönkölybúza liszt 24 dkg
vaj 15 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 kávéskanál
lemon curd 12 teáskanál