Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencse friss sajttal

Lencse friss sajttal
Lencse friss sajttal
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a lencsét. Mindig vadászom az új lencsés ételekre. Erre az osztrák Gusto lapban bukkantam. Állítólag francia eredetű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A friss sajtot műanyag dobozkában árulják, néha zöldfűszeres ízesítéssel is kapható. Ha sikerül beszerezni, ezzel készítem. A lencse lassan felszívódó szénhidrát, ezért ajánlják a cukorbetegeknek. Sajnos magas a szénhidrát tartalma, viszont az Ausztriában kapható "Teller Linsen"-ben csak 30 g szénhidrát van a mi lencsénk 52 g-jával szemben. Ha Ausztriába látogatok a lányomhoz, magánimportként beszerzek néhány dobozzal. Nem drága és kis helyen elfér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk a húslevesbe (én erőleveskockából csináltam).
  2. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  3. A hagymát, a paprikát, az almát megtisztítjuk, apró kocákra vágjuk.
  4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a vajon kisütjük.
  5. Hozzáadjuk a burgonyát, és együtt pirítjuk.
  6. Ha a burgonya már színt kapott, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, az almát, és pár percig együtt pirítjuk.
  7. Hozzáadjuk a lencsét a levessel együtt. Puhára főzzük (30-40 perc)
  8. Gyakran kavargassuk, ha elfőné a levét, vízzel pótoljuk.
  9. Ha puha a lencse, belekeverjük a friss sajtot.
  10. Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a provence-i fűszerkeverékkel, ecettel, mézzel, frissen őrölt borssal.
  11. Összerottyantjuk. Sűrű, de jól kanalazható állagúnak kell lennie.
  12. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. Friss kenyérrel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gazdag lencsefőzelék, francia lencse sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

637
lencse 250 g
alaplé 7.5 dl
füstölt szalonna 75 g
vaj 1 ek
burgonya 250 g
paprika 1 db
újhagyma 5 db
alma 1 db
sajt 150 g
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
fehérborecet 2 ek
méz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint