Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék 4. - kolbászpörivel

Lencsefőzelék 4. - kolbászpörivel
Lencsefőzelék 4. - kolbászpörivel
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna kicsit feldobni valamivel a már megszokott főzeléket! Az egész családnak nagyon ízlett! Nem csak Szilveszterre jó, bármikor elkészíthető, olcsó, kiadós étel!

hozzávalók / 5 adag

A főzelékhez

A feltéthez

ajánlat

Finom hozzá a krumplis pogácsa! De simán kenyér mellé is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét feltesszük főni sós vízben!
  2. Teszünk hozzá 2 citromkarikát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fokhagymával, és puhára főzzük!
  3. Közben kockákra vágjuk a lecsókolbászt, kevés olajon megsütjük! Ahogy megpirult, teszünk hozzá pirospaprikát, fokhagymát, borsot, és felöntjük vízzel, hogy ellepje! Pár percig főzzük, és behabarjuk liszttel!
  4. Ha megpuhult a lencse, kivesszük a citromkarikákat, lisztből és pirospaprikából rántást készítünk (én a rántáshoz tettem a tejfölt és a mustárt), és berántjuk a főzeléket!
  5. Ha jól összefött, összekeverjük a kolbászos pörivel! Aki akarja, külön is tálalhatja!

  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 264
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Lynda

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lencsefőzelék mustáros-tejfölös rántással, lencsés lecsókolbász

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imola
Imola Wed, 2011-11-02 18:26

Megfözztem a lencsefözeléket és nagyon finom lett!!!!!!! Imola

615
lencse 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
citrom 0.25 db
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
tejföl 175 g
lecsókolbász 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint